Hyvä Apu ry järjesti jouluruokailun Kylätalolla

Hyvä Apu ry järjesti sunnuntaina kaikille avoimen, ilmaisen jouluruokailun Värtsilän Kylätalolla. Kolmeen tuntiin paikalla kävi vajaat kuusikymmentä ruokailijaa.

Hyvä Apu ry on perustettu tammikuussa 2020. Sen toimintaan kuuluu mm. kolmena päivänä viikossa järjestettävä 3 € lounas Tohmajärvellä Kirkkotie 6:ssa. Se on tarkoitettu ensijaisesti vähävaraisille ja syrjäytyneille. Ruokalahjoituksia joudutaan keräämään laajalta alueelta. Tällä hetkellä hävikkiruokaa yhdistys saa Kesälahden K-Marketista, Kiihtelysvaaran Salesta, Kespron -tukusta Joensuussa sekä Tohmajärven S-Marketista.

Tarjolla oli salaatta, rosollia…

Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin eikä rahallista tukea tällä hetkellä toimintaan saada mistään. Tohmajärven kunnalta haettiin avustusta mm. eilisen jouluruokailun järjestämiseen mutta tähän tukea ei herunut.

Yhdistys tekee varainhankintaa myös kirppu- ja kierrätystorin avulla. Peijonniemen koululla sijaitsevassa varastossa työskentelee tällä hetkellä yksi palkkatuella työllistetty pitkäaikaistyötön sekä yksi työkokeilussa oleva henkilö. Hyvä Apu ry lahjoittaa myös tavaraa eteenpäin. Joensuun Turvakoti on yksi avustuskohteista. Sinne toimitetaan esimerkiksi kalusteita sekä muuta kodin käyttötavaraa. Moni äiti joka on lastensa kanssa joutunut perheväkivallan tai muu vastaavan kohteeksi, on saanut Hyvä Apu ry:n kautta apua uuden kodin kalustamiseen.

Ilman paistiakaan ei jääty

Yhdistys kertoo että hävikkiruuan saanti vaikeutuu koko ajan mutta samanaikaisesti avun tarvitsijoiden määrä on huomattavassa kasvussa. Yhdistyksen jakamia hävikkiruokakasseja saa kuukausittain 100-150 avun tarvitsijaa. Tämä on suuri määrä Tohmajärven kokoisella paikkakunnalla.

Lanttulaatikko oli todella maistuvaa

Yhdistyksen toimintaa voit tukea tuomalla lahjoituksena vaatteita, kodin tavaroita, huonekaluja ja kodin elektroniikkaa. 

Mukana voi olla myös kannattajajäsenenä 10€:n vuosimaksulla tai haluamalla summalla. Kan­nat­ta­ja­jä­sen­mak­su, sekä muut tukisummat voi maksaa tilille:

Hyvä Apu ry

FI98 5153 0420 1658 66

(Rahankeräyslupa: RA/2020/760)

KUVAT: Hyvä Apu ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *