Onttolan esikunta-alueen sotilaskoti-liikuntarakennuksen peruskivi muurattiin

Tiedote. Julkaistu:03.10.2022, 14:30
Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Onttolan esikunta-alueelle uuden sotilaskoti-liikuntarakennuksen. Alueelta kaadettiin puut syyskuussa 2021, ja maanrakennustytöt päästiin käynnistämään elokuussa 2022. Tänään maanantaina 3.10. työmaalla päästiin muuraamaan uudisrakennuksen peruskivi juhlallisin seremonioin. Kokonaisuudessaan työt valmistuvat arvion mukaan kesäkuussa 2023.

Peruskiven muurasivat sisäministeri Krista Mikkonen, Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen, miljoona euroa hankkeelle lahjoittanut kauppaneuvos Väinö H. Broman sekä Rajavartiolaitoksen esikunnan, Pohjois-Karjalan rajavartioston, Senaatti-kiinteistöjen ja urakoitsijoiden edustajat.

Perinteiden mukaisesti peruskiveen muurattiin metallilieriössä rakennuksen peruskirjan lisäksi tänään käytössä olevat metallirahat, lahjakirja, tänään ilmestyneet paikallislehdet Karjalainen ja Pielisjokiseutu sekä kohteen pääpiirustus, joilla seuraaville sukupolville jätetään tietoa rakentamishetkestä. 

Uusi sotilaskoti sijoittuu esikunta-alueen sisäpuolelle lähelle pääporttia. Noin tuhatneliöiseen rakennukseen tulee yli sadan hengen sotilaskotisali, keittiö ja liikuntatiloja. Tavoitteena on rakennuttaa Pohjois-Karjalan rajavartioston käyttöön terveelliset, turvalliset ja Rajavartiolaitoksen toimintaa tukevat tilat. Pääurakoitsijana toimii Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 5,9 miljoonaa euroa. 

Kauppaneuvos Väinö H. Broman on lahjoittanut hankkeelle miljoona euroa. Lahjoituksen varoja käytetään lahjakirjan mukaisesti muun muassa sotilaskoti- ja liikuntarakennuksen suunnitteluun, kalustamiseen sekä laajemmin varusmiesten ja henkilökunnan koulutus-, liikunta- ja vapaa-ajan tilojen ja olosuhteiden kehittämiseen Onttolan varuskunta-alueella. Lahjoitusvara sisältää lisäksi sotilaskotitoimintaa symbolisoivan ja kunnioittavan muistoesineen hankinnan uuteen rajasotilaskotiin tai sen läheisyyteen.

Myöhemmin on suunniteltu rakennettavaksi autojen huoltoon ja säilytykseen sekä materiaalin varastointiin liittyvät toimitilat vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja

Senaatti-kiinteistöt, Heikki Rautio, rakennuttajapäällikkö, puh. 040 013 7524, heikki.rautio@senaatti.fi
Pohjois-Karjalan rajavartiosto, Tero Hirvonen, apulaiskomentaja, puh. 0295 423 002, tero.hirvonen@raja.fi

Tiedotteen lähettäjä: Senaatti-kiinteistöt, viestintä, p. 040 669 5549.
Tiedotteen liitteenä oleva havainnointikuva: ARK Takala Oy

Onttolan varuskunta-alueen hankkeen verkkosivut

Senaatti-kiinteistöt on Suomen valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Haluamme tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet ja edellytykset tehdä sitä työtä, joka tekee tästä maasta maailman toimivimman ja turvallisimman. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme ytimessä. www.senaatti.fi

Liitteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *