Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa


149 varusmiestä saapui palvelukseen Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan palvelukseen saapui 04.07.2022 yhteensä 149 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen kahdeksan henkilöä.

Maanantaina 04.07.2022 Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan palvelukseen saapui yhteensä 149 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen kahdeksan henkilöä. Palvelukseen määrätyt ovat pääosin kotoisin Pohjois-Karjalan, Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Etelä-Karjalan alueilta.

Varusmiehille sekä vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille tarjotaan mahdollisuus ottaa koronarokote. Rokotukset aloitetaan heinäkuussa, ja ne koskevat nyt palveluksen aloittavia sekä aiemman saapumiserän varusmiehiä.

Vuoden 2022 tammikuussa palveluksen aloittaneesta saapumiserästä siirtyi 26.06.2022 Rajajääkärikomppaniaan 11 sissiradioaliupseerikoulutuksen saanutta alikersanttia Kainuun prikaatista. Reserviupseerikurssille numero 260 komennetut 19 upseerikokelasta tammikuun 2022 saapumiserästä palaavat Rajajääkärikomppaniaan 20.8.2022.

Rajajääkärikomppania antaa sotilaskoulutusta asevelvollisille ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille. Koulutetut sijoitetaan rajajoukkoihin poikkeusolojen ja sodan ajan tehtäviin.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto osallistuu vuoden 2022 aikana yhteismajoituskokeiluun osana Puolustusvoimissa käynnissä olevaa kokeilua. Yhteismajoituskokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista ja edellyttää kaikkien samassa yhteistuvassa majoittuvien suostumusta. Yhteismajoittuminen koskee ainoastaan majoittumista kasarmilla. Pukeutumis-, WC- ja peseytymistilat ovat miehille ja naisille erilliset.

Lisätietoja antaa rajajääkärikomppanian päällikön sijainen, yliluutnantti Mikko Nylund puh. 0295 423 802.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *