Tour de Karelianpolut -maastopyöräilykilpailu 12.6.2021

Minkälainen kilpailu?
Kilpaillaan takaa-ajoformaatilla, joka tarjoaa jännitystä ja tavoitteita koko päiväksi. Pohja-aika ajetaan Rääkkylässä ja sen mukaisessa järjestyksessä lähdetään takaa-ajoon Kiteellä, nopein ensin.

Tohmajärvellä jatketaan takaa-ajoa. Siellä Rääkkylän ja Kiteen yhteisajan perusteella nopein kuski lähtee ensimmäisenä, muut takaa-ajajina perään. Kunkin sarjan ensimmäinen Tohmajärven maaliviivan ylittäjä on koko päivänvoittaja omassa sarjassaan.


Yleisesti aika heikkoa maastopyöräilykilpailun seurattavuutta lisätään live-seurannan avulla niin, että katsoja pysyy ajan tasalla kilpailun kulusta olipa hän maastossa reitin varrella, kisakeskuksessa tai kotisohvalla. Jokaisessa kolmessa kisassa väliaikoja ja lopputuloksia voi seurata reaaliaikaisena. Tämän lisäksi kilpailupäivä striimataan ammattilaisten toteuttamana monikameratuotantona. Kuvaa kisatapahtumista tulee koko päivän ajan maasta ja ilmasta reittien varrelta ja kisakeskuksista.

Tulospalvelu ja live-lähetyksen linkki löytyvät tapahtuman nettisivulta www.tourdekarelianpolut.com.
Minkälainen päivä on kilpailijoille? Rankka, mutta antoisa päivä tiedossa. Siirtymät antavat mukavasti palautumisaikaa väleissä.


Miten Rääkkylän, Kiteen ja Tohmajärven reitit eroavat toisistaan?
Rääkkylässä ei ole suuria korkeuseroja, mutta Savilahti Trailiin perustuva reitti on sopivasti ”pikkutekninen” suurimman osan matkaa. Rääkkylässä testataan myös kuskien kilpailutaitoja, koska ohitustilanteita tulee. Siellä siis ajetaan kaksi kierrosta samaa rataa. Kiteen reitti on koko päivän teknisin. Etenkin Peltola Trailin juurakot saattavat yllättää. Uudistuneella Kiteen reitillä on lisäksi lisää tiukkoja mäkiä, joten täällä liian innokkaasti ryntäilevä saattaa joutua Tohmajärvellä kokemaan kovia. Tohmajärven kisareitti noudattelee Pekan Trailia ja Piilovaara Trailia. Reitti ei ole kovin tekninen, mutta fyysisesti varmasti koko päivän vaativin.

Koko päivä päättyy tiukkaan Kemien mäen loppunousuun ja siinä mitataan kuka piti kenetkin takana ja kuka sai kenetkin kiinni.

Lisätietoja: www.tourdekarelianpolut.com
Vesa Turkia, tapahtumakoordinaattori
Puh. 040 801 9850 tai 050 5353867
tourdekarelianpolut@gmail.co

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *