Eksyksissä?

Laitan tähän Värtsi – verkkolehteen näkyville suorana lainauksena tämän mielestäni erinomaisen huumorilla maustetun Oulun poliisilaitoksen Facebook – sivustollaan julkaiseman ajankohtaisen päivityksen.

Jussi Raerinne

”Marjastajien etsintä alkaa avosuohillastajien etsinnöillä. Siitä siirrytään pikkuhiljaa korpihillan- ja mustikanpoimijoihin. Puolukan poimijat etsitään ennen pakkaseen eksyneitä karpalon noukkijoita. Karpalomehu on muuten hyvä lääke heinäkuussa paleltuneelle eturauhaselle. Polliisikoiranohjaajan väitöskirjaa tehdessäni olen todennut, että mansikanpoimijoita eksyy jonkin verran vähemmän kuin hillastajia. Muut marjastajat asettuvat käyrän keskivaiheille. Hillastajia profiloidessani olen päätynyt siihen, että aivan yllättäen heikoimpia suolla kulkijoita ovat ikänsä Lapissa, Oulunläänin pohjoisosissa ja Kainuussa asuneet keski-iän ylittäneet henkilöt. Heitä eksyy suolle eniten. Vastaavasti vähiten suolle katoaa noin 20-vuotiaita helsinkiläispoikia. He ovat siis tutkimusteni kaikista varmimpia kairan kiertäjiä. Turkulaisia en ottanut tutkimukseeni lainkaan, koska he tuntuivat olevan jonkin verran hukassa jo hillasuota etsiessään.En taaskaan malta olla viisastelematta lempiaiheestani.

Tässä alla pari ilmaista vihjettä marjareissua suunnitteleville:Tunnista omat voimasi. Suolla kävely on raskasta, kyykkimisestä puhumattakaan.Ota evästä ja juotavaa. Älä eksy maastopuvussa.Ota mukaan puukko, tulitikut, kartta ja kompassi. Kertaa suunnistamisen perusperiaatteet. Puhelimen akun tulee olla täynnä ja lataa siihen 112-sovellus. On muuten hyvä!Marjastakaa porukalla, sillä yksin eksyminen on paljon tylsempää.Jos ei ole marjastuskaveria, niin sano ainakin jollekin visulle ystävälle paras hilla-apajasi. Siis se oikea paikka. Kerro milloin lähdet ja milloin palaat takaisin.Jos eksyt, niin käänny takaisin ja mene kotiisi. Jos olet totaalisesti hukassa, niin hälytä apua ja hakeudu näkyvälle paikalle odottamaan. Älä säntäile.Säästele puhelimen akkua, vaikka tekisi kuinka mieli sättäillä tai somettaa. Hästäk eksyksissä.Usko pois, ennemmin tai myöhemmin sinut löydetään. Se on konstaapeli, koira, kopteri tai vapaaehtoinen etsijä. Sillä ei oikeastaan ole väliä. Pääasia että löytyy.Älä arkaile soittaa apua. Olemme töissä juuri näitä tehtäviä varten ja mielekkyydessä nämä ovat aivan kärkipään keikkoja. Saat jättää festarit ja kuningaspingviinit muiden huoleksi. Sääskimyrkyn tuoksu päihittää aina hajuveden.

Mahtavia marjareissuja toivottaa koirapartio Sauli, Kalle, Horkka ja Jussi.”

2 comments for “Eksyksissä?

  1. Noinhan se juuri menee. Kyllä ammattimies tietää. Harvahan sinne suolle tai marjametsään etsittäväksi menee, mutta jos haluaa tulla löydetyksi niin sitä varten kannattaisi suosia näkyviä vaatteita. Huomioliivit heijastimineen on hyvä varavaruste vaikka repussa. Minä kuitenkin pidän valkeita kauluspaitoja. Niitä saa kirppareilta riittävästi. Juhlia on niin harvoin, että juhlapaidat joutaa marjamatkoille, kunhan ovat valkoisia puuvillaa tai pellavaa. Hyvin näkyy lakkasuolla ja on vaatteista vilpoisin eikä paarmatkaan niin hätistele kun ei niin hiki virtaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *