Kauneimmat Joululaulut Värtsilän koululla

Värtsilän kirkon talviaikaisesta kiinniolosta huolimatta pääsemme kuitenkin laulamaan Kauneimpia Joululauluja Kirkkoniemen ja Kemien vastaavien tapahtumien lisäksi myös täällä omalla kylällä. Kirkkoneuvosto pohdiskeli asiaa ja teki päätöksen mainitun juhlan järjestämisestä Värtsilän koulun liikuntasalissa tämän viikon torstaina 19.12 klo 18.00.

Tohmajärven seurakunta järjestää tämän laulutapahtuman yhteistyössä koulun kanssa, joten siellä esiintyy myös koululaisten kuoro. Tilaisuudessa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle. Salin tilat ovat normaaleihin kirkkotiloihin nähden varsin rajalliset, joten paikalle toivotaan ensisijaisesti koulun oppilaita ja heidän perheenjäseniään sekä niitä ihmisiä jotka ovat syystä tai toisesta estyneitä osallistumaan edellisenä iltana Kemien seurakuntatalolla pidettäviin Joululauluihin. Ketään ei kuitenkaan missään tapauksessa käännytetä ovelta pois joten Tervetuloa laulamaan; tarvittaessa laitetaan lisätuoleja luokista seinävierille ja eteisaulaan!

4 comments for “Kauneimmat Joululaulut Värtsilän koululla

  1. Muistakaahan; Kauneimmat Joululaulut Värtsilän koululla tänään klo 18.00. Tervetuloa tunnelmoimaan ja laulamaan joululauluja oman kylän koululle, vielä tämän kerran.

  2. Nyt ne on sitten laulettu. Reilut viitisenkymmentä eri ikäistä ihmistä kokoontui tänäkin iltana yhteislaulutilaisuuteen Joulun sanoman äärelle. Seurakuntamme kanttori Eini Perälä säesti pianolla ja hänen miehensä Matti toimi juhlan juontajana sekä piti Jouluhartauden. Koululaisten pieni kuoro esitti johtajaopettaja Tuija Ilvosen johdolla erittäin tunteikkaasti kaksi laulua: ”Ilouutinen” ja ”Joulu kuuluu jokaiselle”. Lasten lauluesityksiä pitäisi yleensäkin saada enemmän juhlaan kuin juhlaan, koska ne jos mitkä herkistävät aitoudellaan ja vilpittömyydellään kuulijoiden mielet.

    Laulujuhlassa oli mukana myös – sanoisinko, että aivan kunniavieraana – Elina Luukkainen, joka on eräs koulun ensimmäisistä opettajista. Korkeasta iästään huolimatta hän yhtyi yhäkin erittäin kirkkaalla lauluäänellään mukaan miltei kaikkiin kappaleisiin.

    Eräs laulamistamme kappaleista oli klassinen Immi Hellenin v. 1898 sanoittama ”Joulukirkkoon”. Ennen sitä suoritettiin kysely, kuinka moni on mennyt hevosella Joulukirkkoon. Näitä ihmisiä löytyi kuin löytyikin vielä peräti kymmenkunta. Rekikyydillä oli käyty ainakin Enon, Hoilolan, Kesälahden, Tohmajärven, Tuupovaaran, Värtsilän ja Ylämaan kirkoissa. Epäilemättä mukavaa hommaa, mutta kuinkahan tuo nykyisin mahtaisi ainakaan isommassa mitassa muun liikenteen seassa onnistua josko edes hevosiakaan enää löytyisi?

    Suomen Lähetysseuran käyttöön kerätty kolehti maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi tuotti n. 160 euroa eli ihan mukavan summan. Mainittakoon vielä ikään kuin muistutuksena, että tämän vuotisen KJ-kampanjan virallinen suojelijahan on naapurikylän tyttö Katri Koistinen eli tuttavallisemmin Katri-Helena. Hän tiivistää tämän asian näin: ”Ihmiset tarvitsevat iloa ja toivoa, niin täällä kuin maailmallakin. Kauneimpien Joululaulujen välityksellä voimme antaa niitä toinen toisillemme!”

  3. Lämpimät kiitokset erinomaisen mukavasta tilaisuudesta kotikoululla – jäi kiva fiilis! Terkut myös Elinalta, joka nautti niin ikään… Oli miellyttävää huomata miten hyvässä kunnossa rakennukset on pidetty – asuntolaa myöten. Matille ja Einille myös kiitokset järjestäjien ohella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *