Erämessuilta

Kolin maisemissa oli hiljattain taas ”kokoontumisajot” Erämessujen merkeissä. Kävin sunnuntaina ja ainakin silloin sää oli loistava. Huomio kiinnittyi taas siihen suureen talkoolaisten määrään. Kuinka paljon heitä lieneekään ollut.

Vastaanotossa eli alue- ja parkkipaikkalippujen myynnissä taisi olla värtsiläläinen rouva ja lisäksi nuoria apulaisia. Parkkipaikoilta oli bussikuljetus messualueelle.

Kiersin alueen muutamaan kertaan ja aina löytyi jotain uutta. Reppu on siellä oikeastaan välttämätön, ainakin jos ostaa jotain. Kuviksi valitsin etupäässä sellaisia missä ei myyty myyty mitään.

Eräästä paikasta kuului kova koiran haukku ja suuri ihmisjoukko parveili alueella. Kyseessä oli karhun haukkunäytös. Karhukoira haukkui hurjana karhua esittelijän selostaessa tapahtumaa. Täytetty karhu liikkui ketterästi radio-ohjauksella. Karhuun oli laitettu oikeaa karhun tuoksua ja karhu äänteli niin, että omatkin niskakarvat nousivat pystyyn. Myös täytetty hirvi oli esillä. Sen metsästystä en kuitenkaan nähnyt. Paljon otettiin kuvapotretteja hirven kanssa.

Lähellä tätä karhupaikkaa oli myös ruuhkaa. Siellä oli sotilaspoikia teltan edessä armeijan harmaissa. Siinä olisi ollut hernerokkaa, mutta näin ensimmäisellä kierroksella ei ollut vielä nälkä ja kolmannella kierroksella rokka oli jo loppunut. Lettuja sen sijaan oli joka lähtöön.. Oli asentolettuja, lepolettuja ym ym

Rannassa oli lieksalaisten järvipelastajien veneet. Siellä ei ollut ruuhkaa, joten sain ihan henkilökohtaista tietoa heidan toiminnastaan.

Tunturikerho Kumpe paistoi lettuja perinteisessä paikassa rannan tuntumassa. Kumpe oli järjestänyt lapsille tekemistä. Kaarnaveneitä oli jo tehty pinoisen laivaston verran. Ei se niin helppoa näyttänyt olevankaan. Tarvittiin isän ja äidinkin apua. Joku sanoikin, että ei ole vuollut koskaan.

Puujaloilla kävelin minäkin, mutta selfietä en osannut ottaa.

Alueelta löytyi sellainen teltta, missä oli reilu ”ilmapatja”. Nyt ei tunturin kivikot paina selkää kun tuon telta ottaa mukaan.

Messualueelta löytyi myös sauna, ja moni siellä piipahtikin. Oli niin helteinen päivä, että minä jätin saunan tällä kertaa väliin.

Teksti ja kuvat: Alpo Rummukainen

 

1 comment for “Erämessuilta

  1. Alpo se on ahkera kertoja.Ihan kiva tunnelmakin tuli mieleen.Ite en kerinnyt tänävuonna käymään.Olen käynyt sielle muutaman kerran,yleensä siellä on kiva meininki ja paljon nähtävää.

    KMV

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *