Kuhapilkki – kilpailu ja leppoisa ulkoilupäivä

PuhToPuhdas Tohmajärvi ry:n lehdistötiedote 24.3.2016

Puhdas Tohmajärvi -yhdistyksen ”pilke silmäkulmassa” tapahtuma

Kuhapilkki – kilpailu ja leppoisa ulkoilupäivä

Huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina kirkkoniemessä

Sunnuntaina 3.4. järjestetään Tohmajärven Kirkkoniemessä ”pilke silmäkulmassa”-pilkkikilpailu, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman suuri saalis sallitun kokoisia kuhia (pituus min 45 cm), mutta muutkin kalat punnitaan ja parhaille on luvassa rahapalkinnot kolmessa sarjassa: – Nuorten sarja alle 18 v, – Yleinen sarja 18-64 v. ja – Seniorisarja yli 65 v. Päävoitto on 100 euroa suurimmalle kuhasaaliille ja muille 50 euroa kaikkien sarjojen parhaille muita kaloja saaneille. Lisäksi jokaisen sarjan 2. – 5. sijoille on varattu hyvät tavarapalkinnot. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan lisäksi viisi muuta tavarapalkintoa. Osallistumismaksu on 10 euroa/henkilö – nuorten sarjalaisille ja PuhTo:n jäsenille 5 euroa/henkilö.

Kilpailu käynnistyy klo 9.00 Kirkkomaan rannasta ja päättyy klo 12. Ilmoittautumiset ja maksut rannassa klo 8.00 -9.00, jossa myös Väre-Pilkin toukkamyyntiä. Punnitus tapahtuu klo 12.30 alkaen Pitäjäntuvalla, joka toimii kilpailukeskuksena ja tapahtuman kahvilana. Palkintojen jako on punnitusten päätyttyä n.13-13.30. Kilpailun johtajana toimii Mikko Kärkäs, joka on sekä Kemien osakas-(=kalastus-) kunnan puheenjohtaja että Puhdas Tohmajärvi ry;n hallituksen jäsen. Pitäjäntuvalla on mahdollisuus viettää kevättalven retkipäivää vaikka koko perheen voimin. Tarjolla on kahvia, teetä, mehua, piirakoita, rinkeleitä ym. Ulkona höyryää grilli, josta saa kuumia makkaroita. Tarjolla on myös pika-arpajaiset á 2 euroa/arpa ja jokainen arpa voittaa. Pitäjäntupa on avoinna klo 9.30 – 14.00.

Lahjoitus Tohmajärven kunnostustöihin ja kevätkauden muu toiminta

Puhdas Tohmajärvi -yhdistys teki tammikuussa 3.200 euron lahjoituksen järven kunnostustöiden projektille. Näin suuren lahjoituksen teki mahdolliseksi kunnanvaltuutettujen joulukuussa antama yli 1.200 euron osuus omista kokouspalkkioistaan yhdistyksen hyväksi.Lisäksi yhdistyksen hallituksen jäsenet tekivät viime vuoden lopulla 300 euron arvosta talkootyötä projektin valmisteluvaiheeseen liittyen. Yhdistyksen edustajat ovat aktiivisesti mukana käytännön töiden käynnistyessä tämän kevättalven aikana. Asiasta kuullaan ja luetaan lähiaikoina lisää yksityiskohtia, kun ”ensimmäinen kauha iskee maahan”.
Vuosikokous tullaan pitämään 18.5. kunnanvirastolla. Siihen toivotaan runsasta osanottoa nykyisten jäsenten (116) toimesta. -Potsipäivien yhteydessä kesä-heinäkuun vaihteessa olemme innokkaasti ja aktiivisesti mukana tapahtumissa ja erityisesti Potsitorilla lauantaina 2.7., jolloin käynnistämme tämän vuoden aktiivisen jäsenhankinnan. Näin lupaa yhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Tolvanen.
……………………………………………………………………………………………………………………………..
HUOM! Kuhapilkki-kilpailun säännöt on vahvistettu Puhdas Tohmajärvi ry: hallituksen kokouksessa 18.3.2016.

Lisätietoja: Yrjö Tolvanen, p. 0400 735 065 tai s.p. yrjo.t.tolvanen@gmail.com

1 comment for “Kuhapilkki – kilpailu ja leppoisa ulkoilupäivä

  1. Jääkauden jälkeen ongelmasia järviä ovat järvet nykyään, jotka eivät ole läpivirtaavia vesistöjä. Pohjois-Karjalan pienet järvet ja lammet ovat matalia ja alttiit kestämään ympäröivää kuormitusta. Vanha sanonta ”virtaava vesi ei sammaloidu”. Tämä kansanviisaus on tänäänkin kohdallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *