Näytöksiä Värtsilä-päivillä

Tänä kesänä nähtiin Värtsilä-päivillä useita erilaisia näytöksiä; toivottavasti jokaiselle Värtsilä-päivien kävijälle oli jotakin mielenkiintoista tarjolla.

Taikuri Alfrendo esiintyi Kesäteatterilla kahdessa näytöksessä. Iloisia lapsia purkautuikin näytöksen päätyttyä navetan vintiltä. Monella oli mukana Alfrendon ilmapalloista tekemiä eläimiä ja miekkoja.

Rajavartiolaitos mahdollisti kävelyretken valtakunnan rajalle ja esitteli rajaa, ihan käytännössä. Rajan eksotiikkaa parhaimmillaan! Heille, joille rajan läheisyys ei ole joka päiväistä.

Purmosen Päivi Väre-pilkistä esitteli kalojen narraamiseen tarvittavaa välineistöä ja niiden valmistamista.

Palo Hakan ”pojat” opettivat mm. sammutuspeitteen käyttöä ja yleisö pääsi myös kokeilemaan käytännössä palon tukahduttamista peitolla.

Taitavat judokat esittelivät lajia sekä taitojaan Arppen aukion nurmikolle tehdyllä ”tatamilla”. Judonäytöksestä kuulemme myöhemmin omana juttunaan.

Palo Haka järjesti myös pelastusnäytöksen, jossa henkilöautossa ollut henkilö pelastettiin ”pilkkomalla” auto osiin. Paikalle hälytetystä paloautosta purkautui pelastusmiehistöä, jotka rauhallisesti, mutta tehokkaasti toimien aloittivat autoon jääneen henkilön pelastustoimet. Lopulta auton katto laseineen nostettiin pois ja loukkaantunut henkilö (nukke) saatiin autosta pois ja jatkohoitoon.

Tullin Savo-Karjalan Liikkuvanryhmän näytöksessä huumekoira Veikko etsi auton peräkärryyn piilotettuja ”jemmoja” Pia-ohjaajan johdolla. Tapahtumia selosti yleisölle TV:n Suomen Tulli-ohjelmasta tuttu Anita. Veikko-koira pyöri häntä heiluen peräkärryn ympärillä ja merkkasi pian ensimmäisen piilon. Nopeasti löytyi toinenkin piilotettu kohde.

Kyykkä-näytöksessä Oiva Tikka ja Mauri Kekkonen esittelivät tämän karjalaisen perinnepelin säännöt. Sitten nähtiinkin kyykän haasteottelu, jossa Värtsilän Kisa oli haastanut Tohmajärven kunnan joukkueen kisailemaan. Oiva ja Mauri toimivat ottelun itseoikeutettuina tuomareina. Kisa vei lopulta voiton ja sai palkinnoksi ”lisää ruista ranteeseen” ruisleivän voimalla. Tällä kertaa hävinnyt kunnan joukkue sai neljä rasiaa Sisu-pastilleja. Sisun voimalla uusiin koitoksiin!

Kiitos kaikille näytöksiä toteuttaneille ja seuranneille!

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Värtsilä-päivien näytöksiä”]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *