Värtsiläpäivien 40 v juhlavuoden ohjelma

Perjantaina 17.7.

 • klo 17 ”Tour de Värtsilä” -pyöräilyretki
 • klo 19 Värtsilän kesäteatteri esittää: Rikkautta, rakkautta riittämiin
 • klo 21 Karaokea, Hotelli Joessa
 • klo 23 Yölintukävely, Hannu Kivivuoren johdolla

Lauantaina 18.7.

 • klo 10-16 Markkinatori. Jigi- ja täkyraksikoulutusta.Moottoriveneajelua Jänisjoella.
  Valokuvanäyttelyt Kylätalolla; Otto Rummukaisen elämä, Värtsiläpäivät 40 vuotta, Karttoja vanhasta Värtsilästä.
 • klo 10 Värtsiläpäivien avajaiset
  Lipunnosto. Kukkien lasku Arppen patsaalle.* Avauspuhe; Erkki Lintunen, Vuoden Takoja 2014
 • klo 11 Taikuri Alfrendo esiintyy kesäteatterilla.  Lapset ilmaiseksi (alle 18v.) Aikuiset 3 €.
 • klo 11.30 Palokunnan toimintanäytös
 • klo 12.15 Värtsilä viirin julkistaminen
  Pitäjätoimikunnan kunniajäsenen julkistaminen
 • klo 12.30 Judonäytös
  Kävelyretki valtakunnanrajalle
 • klo 13 Taikuri Alfrendo esiintyy kesäteatterilla.  Lapset ilmaiseksi (alle 18v.) Aikuiset 3 €.
 • klo 13.30 Kyykkä haasteottelu. Lajiesittely & lasten kyykkä.
 • klo 16 Värtsilän kesäteatteri esittää: Rikkautta, rakkautta riittämiin
 • klo 15-19 Iltasaunavuorot Hotelli Joessa.
  Naisen saunavuoro klo 15-17 ja miesten klo 17-19. 5 €/hlö.
 • klo 18 Ehtookellot ja laulutuokio Värtsilän kirkolla
 • klo 20 Tanssit navetanvintillä. Teo Turunen, Kuisma Lipponen & Kari Tolvanen esiintyvät. Liput 10 €.

Sunnuntaina 19.7.

 • klo 8 Bussimatka Venäjän Värtsilään. Järj. Tilausliikenne E. Karhu.
 • klo 10 Messu Värtsilän kirkossa, ”Papit made in Värtsilä”’
 • klo 14 Värtsilän kesäteatteri esittää: Rikkautta, rakkautta riittämiin
 • klo 18 Ninni Poijärven konsertti Värtsilän kirkossa.

 

värtsiläpäivät 2015 mainos

värtsiläpäivien 2015 tanssit

1 comment for “Värtsiläpäivien 40 v juhlavuoden ohjelma

 1. Hienoa, että Värtsiläpäivät luovat uutta ilmettä! Tästä on syytä iloita, kun 40. kerran kokoonnumme Arppen pystin ympärille Arppen pihaan ja Arppen raitin varrelle. Katsokaa Arppen ilmettä pylvään päässä. Sen on ikuistanut 1870-luvulla yksi maamme tunnetuimmista kuvanveistäjistä, Johannes Takanen.

  Arppe oli uudisraivaaja, ei kuokkinut suota, niinkuin Väinö Linnan Jussi, vaan rakensi masuunin ja ruukin, Tohmajärven ensimmäisen kansakoulun, ja hänen perillisensä v. 1867 Värtsilän ensimmäisen kirkon.

  Arppen työ oli vähällä käpertyä konkurssiksi. Onneksi yhtiön johtoon tuli 1920-luvulla insinööri Wilhelm Wahlfors. Hän neuvotteli tilapäisen palkanalennuksen. Silloin tehtaalaiset tajusivat olosuhteiden realismin, mikä muutaman vuoden kulkuttua johti palkkakuopasta nousuun, ei siis vienyt ojasta allikkoon.

  Värtsilässä on osattu ottaa ajasta vaarin. Osataanko tämän päivän Suomessa, jota johtaa insinööri päämisterin pallilla?

  No, palataan lähtökohtaan. Yhä enemmän minua on alkanut kiinnostaa isojen kuvioiden sisällä pieni, sellainen mikä voi olla kaunista. Kun laskeudutaan Bryselistä Helsinkiin ja sieltä Joensuuhun ja ajellaan autolla edelleen Tohmajärvelle, tienviitat eri suunnista tultaessa kertovat, että matka jatkuu – Värtsilään. Hän, mihin helkutin Värtsilän, älähtää joku kyläpoliitikko! Eihän sellaista enää ole! Vuonna 1920 erosivat Tohmajärven emäpitäjästä, mutta palasivat v. 2005 siipi maassa takaisin. Nyt 10 vuotta myöhemmin juhlivat 40.kertaa Värtsiläpäiviä tanssien ja teatteria käyden. Ja vieläpä samassa yhteydessä juhlivat 65-vuotista kirkkoaan. Seitsemän tynkä-Värtsilässä syntynyttä pappia pukee ylleen liturgiset vaatteet ja palvelee 19.7. klo 10 alkavassa messussa. No, yksi heistä ennätti syntyä jo silloin, kun Värtsilä oli lähellä tulla kaupungiksi.

  Ja sitten klo 18 illalla laulaa ja soittaa kirkossa Ninni Poijärvi, joka kiertää isoisänsä Veikko Larkaksen kirkkoja. Tutustuu samalla niihin, ja Värtsilässä voimme laittaa avustusta papinsäkkiin kirkon kunnostuskulujen kattamiseksi, sanokaamme Wahlforssin hengessä nykyaikaan soveltuvan tuotekehityksen mukaisesti. On nimittäin niin, ettei ole tulevaisuutta, ellei tunne menneisyyttään. Tämä on totta nettiaikanakin.

  Uudistumisen eräs väylä on radikalismi. Se tarkoittaa juurihoitoa, jonka avulla kasvaa uutta hedelmää. Niin on myös täällä Värtsilän pitäjässä, kolmannen sektorin alalla – ei siis alueella vaan alalla. Alue on Tohmajärven kuntaa. Ala on pitäjää, johon eri syistä sitoudumme.

  On hyvin tärkeää muistaa, että Värtsiläpäiviä suunnittelee ja toteuttaa Vätsilän Pitäjäyhdistys ry. joka on perustettu jo ennen kuntaliitosta! Tällä yhdistyksellä on merkitystä. Paljon puuttuisi, ellei olisi Arppen pihaa ja kylätaloa! Ja Värtsiläpäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *