19 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 12

 1. Kiinostaisiko kirjoittaa henkilökohtaisista mielipiteistä, mitä paasto ja paastonaika merkitsee tai tarkoittaa?

 2. Tänään ma 17.3. olisi Kylätalolla kaikille asiasta kiinnostuneille klo 19 Värtsiläpäivien suunnittelupalaveri.

 3. Aina kysytään , mitä joku on tehnyt.
  Pitäisi joskus myös kysyä, mitä on
  jättänyt tekemättä.

  HUMPHREY BOGART
  (1899-1957)

 4. Minun itselleni tekemät kysymykset ovat nykyisin lähes yksinomaan: Mitä olen jättänyt tekemättä? On niin vaikeaa myöntää, että on saamaton.

 5. Olen jättänyt paastoajaksi punaisen lihan pois ruokavaliosta, nimittäin aloittajan kysymykseen viitaten.

  Ajatukset suuntautuvat Pääsiäiseen, tänään ostin jo värikkäitä silkkipapereita virpovitsakukkasiin.

  ”Virpoo varpoo tuoreeks terveeks, Jeesuksen Jerusalemiin ratsastamisen muistoksi”

 6. Värtsistä hävisivät Erkki J:n lähdön myötä valokuvat Värtsilän luonnosta, eri vuodenajoista ja niiden vaihteluista. Tulikin mieleen yksi ”eläkeläinen” joka voisi alkaa uudeksi ”Erkiksi” täällä Värtsissä 😉

  Hannu K – nöyrä pyyntö ja harras toive johon varmaan moni Värtsin lukija yhtyy: Vietät aikaa lintuharrastuksesi parissa ja liikut päivät pitkät luonnossa…

  Kulkisiko mukanasi vaikka pikku-pokkari, napsisit kuvia niin pusikoista kuin pensaista, turuista ja toreista ja ehkäpä laittasit niitä muutamien rivien saattelemana lukijoiden iloksi tänne Värtsin sivuille?

 7. H.K.:n sihteerikkö vastaa saamillaan valtuuksilla Eero – Matin toivomukseen:”Joo, ja ääntäkin saattaa silloin tällöin löytyä.”

 8. Taputuksia Eero-Matille ja Päiville, joka on luvannut taputella Hannua. Jälleen uutta vieyttä Värtsilään Värtsin kautta.

  Harashoo!!!

 9. Varmaankin joskus tammikuussa kerroin näillä sivuilla ilmoittautuneeni pogostanhiihtoon. Valmistauduin siihen tämän kuun 11 päivään saakka. Silloin tekivät järjestäjät sen ainoan päätöksen joka oli tehtävissä. Olemattoman lumitilanteen takia sitä ei voitu tänä vuonna hiihtää. Ei lenkkeily hukkaan mennyt sillä vyötärön mitta pieneni ja nälkä kasvoi. Toivon mukaan seuraava talvi on vanhan ajan lumitalvi niin sitten hiihdän rääppiäiset.
  Tämän vuoden pogostahiihdolla oli tarkoitus juhlistaa tasavuosien täyttämistä sillä nyt siirryn sinne kurikkakymmenille, sinne missä muistaa sen mitä tapahtui viisikymmentäluvulla mutta ei sitä mitä tapahtui eilisen päivän aikana.

 10. Kohta on kristikunnan suurin juhla pääsiäinen. Rohkenen kysyä Markus Kontiaiselta saisiko verkkovärtsiin pääsiäissaarnan tai vastaavan. Ei vanhan ajan kunnon pääsiäissaarna pilaa ketään vaan juhlistaa arvokkaalla tavalla pääsiäisen aikaa.

 11. Kiitos Kalevi viestistä. yritän vastata haasteeseen. Terv. MarkusK

 12. Nyt toututaan ja mölytään pakotteista Venäjää vastaan.. perutaan isoja kokouksia jne..

  Pelleilyä, omaan jalkaan ampumista.. kun kaupankäynti jäädytetään…

  Ko. pakotteet eivät muuta tilannetta, sillä EI Venäjä niiden johdosta vetäydy!

  Äänestyskin.. millainen sitten lieneekin on järjestetty.

  Ketähän pakoitteet ja boikotit hyödyttävät, kysyn vaaan! Venäjä on rikas maa, verrattuna Suomeen!

  Isompi ottaa pienemmältä, pienempi vikisee.

 13. Vnhoja muistaen meidän omassa histoeiassa oli aika jolloin isommat pyrkivät ottamaan ja pienemmät vikisivät. Silloin se se isomman oikeus vei meiltä miehiä kaatuneina noin 70000 ja isommalta osapuolelta yli 130000 miestä. Siitä vielä tehtiin jatkonäytelmä joka tuhosi isää.

  Ei sitä saa hyväksyä, että isompi tulee ja ottaa. Ei silloinkaan kun se ottaja kulkee kirjaimien USA alla.

  Finis finlandia sanoi Isobritannian Moskovan suurlähettiläs hyvästellessään meidän suurlähetystön henkilökuntaa heidä lähtiessän Suomeen 1939.
  Yhtenäinen EU on parempi kuin jokaisen jäsenvaltion yksinänsä tekemät ratkaisut. Mietin haluaako nimimerkki oho herätä jonakin aamuna ”Kasakan nauruun”.

 14. Tämän viikon moniaiheiseen kirjoitteluun vielä näin lauantain iltapäivällä seuraavaa.

  Luin Lemin verkkolehdestä ”Leminkirjava” uutisen. Lemin kunta on Suomen johtava aurinkosähkökunta asukaslukuun suhteutettuna. Siellä kolme aurinkovoimalaa tuottaa 7,5 wattia / asukas, kun koko Suomen vastaava luku on 0,2.

  Mitenkäs, jos Tohmajärven kunta lähtisi etsimään yrittäjiä ja paikkoja aurinkovoimaloiden pystyttämiseksi! Mieleeni nousee heti Kukkovaara, jossa ennen vanhaan oli suosittu näkötorni.

  Ajatukseni voidaan heti ampua alas nimellä tai nimimerkillä. Mutta voisihan sitä ihan vakavasti tutkiakin. Värtsilä/Tohmajärvi on perinteisesti sähkön tuottaja. Jänisjoen varrella sijaitsevat voimalaitokset ovat edelleenkin toiminnassa. Mutta voisihan sitä veden virtaamisen lisäksi hyödyntää myös tuulen huminaa.

 15. Tuulesta temmattua:

  Kävin onnittelemassa Hotelli Joen puuhanaisia. Väkeä oli pihan täydeltä ja sisälläkin pöydät ruokailijoita tungokseen asti. Ihmettelin ensin, kaikkiko hotellia juhlimassa. Ei ihan kaikki. Sillä pihassa juhli maataloustuottajaväki lähiruokaa. Nuoria viljelijäperheitä. Joukossa myös luopumiseläkkeellä olevia. Sydämeni lämpeni. Toivon kipinä syttyi suomalaisen maatalouden puolesta. Avasin auton perärontin ja päästin Ellinoorankin juhlimaan. Kohta ”häntä” rapsutti joukko lapsia. Meillä molemmilla – Ellinooralla ja harmaaparralla – oli hyvä olla.

  Kiitos tuottajille! Kiitos Elinalle ja Minnalle!

  Pieni hämmästelyn ryppy tuli kuitenkin otsalle. Mikseivät tuottajat mainostaneet tilaisuuttaan. Kutsu oli kuuleman mukaan mennyt vain jäsenille. Tuskinpa oli maakuntaradiokaan paikalla. Miten sitten lehdistö?

  Mistakaa nuoret isännät ja emännät, kuka sen lehmän hännän nostaa, ellei lehmä itse. Mutta lehmän asiaa pitää pitää esillä, niin että kukkaruukkumullankin omistaja tietää tulla lähiruokaa mainostamaan.

  1970-luvulla sanoin radiosaarnassani: ”Tärkeämpää kuin kattila, on se mitä kattilaan pannaan.” EU-vaalien alla toistan saman perustotuuden.

 16. Vastaus Erkki Lintusen kysymykseen:
  Tämänpäiväinen tapahtuma oli Värtsilän ja Tohmajärven MTK-yhdistysten jäsentapahtuma, ei yleinen tapahtuma. Siksi ei ollut tapahtumasta yleisiä kutsuja, vain jäsenet oli kutsuttu jäsenkirjeellä. Ja tosi mukavasti porukkaa olikin tullut paikalle, kiitos kaikille osallistuneille!

 17. Kiitos Hannelille! Minä sen vuoksi tulin uteliaaksi, kun näin monta pandelirolia (vai mitä ne vaatekankaat ovat nimeltään). Oli miten oli, mukavalta tuntui, varsinkin pihalla kirmailevien lasten näkeminen.

 18. Laitapas Hanneli siskosi lampaista kuvia, kun
  en ole saanut akaiseksi käydä itse paikan päällä, vaikka olin niin
  suunnitellut. Jospa esim. kesällä. Mummollani oli Joensuussa Niinivaaralla mm. lampaita.
  Pusan Mirja

 19. Selvä, pitää ottaa kamera mukaan jonkun kerran. Kesällä ulkona saisi parempia kuvia, ehkä sitten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *