Sohvi Mikkonen EM-pronssille Budapestissa

Tohmajärven Riikolassa asuva Sohvi Mikkonen voitti pronssia eilen keskiviikkona Budapestissa järjestetyissä voimanoston junioreiden Euroopan mestaruuskilpailussa.

Voimanosto on kolmesta eri nostomuodosta koostuva kilpailulaji, jossa lasketaan jokaisen nostomuodon maksimisuoritukset yhteen. Parhaimman yhteistuloksen saavuttanut kilpailija voittaa. Voimanoston kolme nostomuotoa ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto.

Kyseessä olivat Euroopan sub-junioreiden ja junioreiden klassisen voimanoston mestaruuskilpailut. Sohvi kilpaili alle 63 kg sarjassa. Hänen yhteistuloksensa oli 367,5 kg (kyykky 137,5 kg, penkki 75 kg ja maastanosto 155 kg).


Aiemmin viime kuussa Norjassa järjestetyissä PM-kisoissa Sohvi nappasi kirkkaimman eli kultaisen mitalin. Yhteistulos oli 357,5 kg ( kyykky 135 kg, penkki 75 kg ja maastanosto 147,5 kg).

17-vuotias Sohvi opiskelee Kiteen lukiossa. Seuratasolla hän edustaa kiteeläistä Viilingin nostajat ry voimailuseuraa. Sohvia valmentaa Antti Pirhonen ja Johanssonin talo mahdollistaa hänen treenaamisesta.

Verkkolehti Värtsi onnittelee Sohvia hienosta menestyksestä!

Kuvat: Sohvi Mikkosen albumi

1 comment for “Sohvi Mikkonen EM-pronssille Budapestissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *