POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS TIEDOTTAA

Pohjois-Karjala ja myrsky 20.9.2023

Ilmatieteenlaitoksen punainen tuulivaroitus myös Pohjois-Karjalaan: Lounaistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s. Säätilanne on erittäin vaarallinen. Tulee todennäköisesti aiheuttamaan laajoja vahinkoalueita, joissa huomattava raivaustarve. Pitkiä sähkökatkoja, katkoja juomaveden jakelussa ja teleliikenteessä.

Myrskyalueen reunama saapuu ennusteiden mukaan Pohjois-Karjalaan huomenna 20.9.2023 klo 8.00 (n. +15 m/s) ja klo 9.00 puuskat voivat ylittää jo 20 m/s. Myrskyhuippu saavuttaa Pohjois-Karjalan klo 11.00 – 12.00 välillä, jolloin yli 25 m/s puuskat ovat mahdollisia. Kovat puuskat +15 m/s jatkuvat ennusteiden mukaan pitkälle iltapäivää. Illalla klo 18.00 kovat puuskat on ennustettu laantuneen.

1 comment for “POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS TIEDOTTAA

  1. Ei osunut onneksi meidän kohdalle tuo myrsky. Pohjois-Karjalan alueella Kontiolahti, Juuka ja Lieksa alueelta mennyt yli rintama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *