Sana on vapaa. Viikko 35/2020

Paikallisuutisista poimittuja

Varusmiespalvelukseen kutsunnat alkavat tällä viikolla Kiteellä.

Karhujahti edennyt puoliväiin

Kolme uutta Coronatartuntaa viikonloppuna Siu soten alueella

Hesarin ja Karjalaisen sunnuntai jakelu lopetetaan kannattamattomana, uutisoi paikallisradio

Lauantai 30.8. , Suomen venetsialainen päivä. Nuotioita ja kokkoja poltellaan. Ilotulitteita ei saa paukutella Itä-Suomessa

Share

1 comment for “Sana on vapaa. Viikko 35/2020

  1. Tänään lauantaina julkistettiin ”Tohmajärven ja Värtsilän historia 1868 – 2018”. Edellisen osan ”Vanhan Tohmajärven historia” kirjoittaja Jaana Juvonen on toistamiseen tehnyt loistavaa työtä tohmajärveläisen ja värtsiläisen kulttuurin eteen. 704-sivuinen kirja on painava käsissä ja lukijan aivoissa. Lukemisen arvoinen, todella!

    Kirjan antia on sekin, että tämä pieni tynkä-Värtsilä on pitäjä Tohmajärven kunnassa ja Pohjois-Karjalan maakunnassa. Pitäjä-sanaa voi käyttää tekemättä siitä sen enempää virallista ja hallinnollista käsitettä. Minä esimerkiksi asun Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjän Kaustajärven kylässä. Näin ajattelen, vaikka se ei olekaan virallinen ja hallinnollinen termi. En asu Värtsilän kylän Kaustajärven kylässä. Tätä käsitystäni vahvistavat myös lukuisat tienvarsikyltit, joissa lukee Värtsilä ja jokin kilometriluku.

    Tänään tunsin sisälläni, että Tohmajärvi on hyvä paikka asua. Esimerkiksi Värtsilästä – sen jokaisesta kylästä – on varsin lyhyt matka kuntakeskuksen palveluihin, Kemien mäelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *