Partiotapahtuma Luppotuvalla

Partiolippukunta Värtsin Takojat järjestää huomenna tiistaina 14. marraskuuta alkaen klo 18.00 kaikelle kansalle avoimen illanvieton Kukkovaaran Luppotuvalla. Ohjelmassa on tietenkin partiotoimintaan tutustumista sekä vapaata seurustelua pimenevässä illassa nuotiotulien äärellä. Suuhunpantavana tarjotaan nokikahvit, teet ja mehut sekä pullaa ja grillimakkaraa.

Värtsilässä on ollut järjestäytynyttä partiotoimintaa jo ainakin 1950-luvulla, jonka jälkeen se hiipui herätäkseen jälleen kolmen vuosikymmenen kuluttua uuteen jopa erittäinkin aktiiviseen vaiheeseen. Nyt tilanne on valitettavasti taas oleellisesti heikentynyt koska mm. ns. ”sata lasissa” sitoutumaan kykenevät aikuiset vastuuhenkilöt ovat hakusessa ja koulun kellarikerroksessa sijaitsevan erinomaisen kokoontumistilan eli ”kolon” yllä leijuu käytännössä pahaenteinen purku-uhka.

Onko kaikki toivo kuitenkaan vielä välttämättä menetetty? Alla olevat tämän vuoden kuvat kertovat, että vaikka lasten ja yleensäkin perheiden vapaa-ajalle on paljon varastajia niin ainakin retkeilyteeman ympärille rakennettu partiotoiminta voi myös olla ihan kiinnostava juttu.

Tervetuloa tarinoille!

Nehän syttyvät kuin syttyvätkin; nuotion teon opettelua Sääperin venevalkamassa.
Kevään luontoretkellä Kukkolammen luolakiven maastossa.
Partiokirkko eli Monttumessu vietettiin kauniissa kesäillassa Patsolassa.
Viikonloppuleirin tunnelmia Luppotuvalta: Nokikahvi kiehuu kivikasalla…
… ja muuriletut tekevät uimareille kauppansa!

Kuvat: Marko Turunen ja Paula Raerinne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *