Kemien torin maitolaiturit

Joku oli nähnyt että torille oli tuotu maitolaitureita niin rupesi asia kiinnostamaan. Ovatko kerrostaloasukkaat hankkineet ns. parvekelehmiä niin kuin on jo muotia parveke-yrttien kasvatuksessa?  Ja maitolaiturit on tuotu torille johon asukkaat voivat maitotonkkansa kanniskella.

Niinpä kävin uteliaisuuttani paikalla ja otin kuvankin maitolavarivistä. Hieno maitolavarivistö tosiaan.  Epäilen kunnan tekosiksi, mutta eipä tietenkään kukaan sellaisia tiedota sieltäpäin.

16 comments for “Kemien torin maitolaiturit

 1. Kyseessähän voi olla uusi trendikäs minitaloalue hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Pariin tehoneliöön mahtuu kaikki oleellinen, etenkin jos koppi on kaksikerroksinen. Etuna on torialueelle antavat maisema-akkunat. Ainoa ongelma näyttäisi olevan pönttöjen horjakkuus. Öiset ohikulkijat saattavat potkaista ne nurinperin, mutta kaiketi niitä voi käyttää myös kylkiasennossa… Jää nähtäväksi.

 2. Hempan kuvan perusteella luulin hetken että kunta on idearikkaan kehittämisohjelmansa mukaisesti toimittanut uusia suuria kottaraisenpönttöjä keskusta asumisesta pitäville siivekkäille.

  Ehkä kuitenkin Esan pohdiskelema minitaloalue on todennäköisempi.

  Minitalot edustavat modernia, tulevaisuuteen suuntautuvaa asumista. Minitalojen vetovoima piilee useissa tekijöissä. Ekologisuus ja taloudellisuus ovat tärkeimpiä. Minitalobuumi on vallannut maailman ja Suomen.

  Tohmajärvi kehityksen kärkikuntana on tietysti tämänkin uuden buumin aallonharjalla.
  Huollellisen pohdinnan ja kenties parin seminaarireissun tuloksena on oivallettu sijoittaa uudet talot helppohoitoisille suurille kunnan vuokratonteille.

  Värtsilän pitäjään kunta ei aio tietojeni mukaan minitaloja investoida.

 3. Pyytäkää kunnalta vartsilään tommonen. Olisi kaksi vielä jäljellä, toinen on Nymanin kentälle menossa, toiselle ei vielä ole sijoitus paikkaa

 4. Mökit ovat kuin Tampereen joulutorin myyntikojut ja siihen tarkoitukseen ne varmaan ovat vaikka lehden irvileuat muuta käyttöä keksivätkin.
  Jos kunnalla on pari ylimääräistä niin niille olisi oiva paikka Värtsilän kunnantalon pihapiiriin myyntikojuiksi niin Värtsilä- päiville kuin muillekin tapahtumille. Vaan tokkopa sinne ilmaiseksi lähtevät

 5. Tai rajapuomituristeille ihan miksi vain? Vaikka evästelypaikaksi.

 6. Täytyy vielä parsia omaa kommenttia. Sinällään ihan komeita mökkejä, ainakin kuvassa, livenä en ole nähnyt. Marjo Saarisen ehdotus hyvä. Ja joutaa antaa ihan ilmaiseksi, ”korvauksena” puretusta kunnantalosta.

 7. Jore, olen kuullut että Taalintehtaan tori Kemiönsaarella on niin täynnä myyjiä ja ihmisiä, ettei sinne sovi enää koppeja laisinkaan. Osaatko sanoa, mikä lienee moisen tungoksen salaisuus? Sen kehitysideanhan voisi kopioida suoraan meille…

 8. Onneksi kunnassa on nyt markkinointi ja viestintä ihminen. Sopuisalla tyylillä tohmajärven tori elämää voi yrittää elvyttää. Mutta sellaiselle tasolle mitä oli -70 ja-80 luvulla ei toria enää saa, vaikka silloin ei ollut myyntikojuja. On sinne koju alueelle tullut myös uusi ilmoitustaulu, mutta yhtään ilmoitusta ei siinä vielä ole.

 9. Torin lähellä tulee olla ns ostovoimaa
  Myyjät löytyvät ja lisääntyvät itsestään. Yrittäjähenki on ehdoton edellytys
  Kannettu vesi ei kaivossa pysy
  Eikä kopit tee toria.

 10. Kuulemasi on totta Esa. Taalintehtaalla on kaksi toripäivä viikossa Ke ja La.
  Torille mahtuu n 70 myyjää ja kesällä kaikki myyntipaikat ovat varattuja.

  Wärtsilä omisti Taalintehtaan Ruukin 1939-1979 jolloin myi sen Ovakolle.
  Välirauhan aikaan ja toisen kerran 1944 Taalintehtaalle muutti paljon perheitä vanhasta Wärtsilästä.

  Ollaan sen verran kotiseutuihmisiä että uskotaan
  Karjalaisen kulttuurin ja Värtsiläisen vilkkauden vaikuttavan vielä tänäkin päivänä Taalintehtaan vilkkaaseen torielämään.

  Ehkä myös iso vierasvenesatama ja vanha turisteja vetävä ruukkialue vaikuttavat torin toimintaan.

  Toivon vilpittömästi eloa Tohmajärven torille.
  Musiikkipainotteinen ohjelma toripäivinä vetää kansaa kesällä toriostoksille.

 11. Kemien torille tulisi mielestäni saada jonkinlainen kiinteä ja kunnollinen esiintymislava jossa sähköt ja katto! Sellainen on melkein joka kylällä nykyisin. Jos ei muulla rahalla mahdollisuutta kustantaa.. niin valtuutettujen kymppitonnilla…olisi hyvä sijoitus, kaikkia kuntalaisia palveleva. Nostaisi kuntakeskuksen profiilia!

 12. Esalle ja Jorelle. Ja vähän muillekin. Kävin tänään Taalintehtaan torilla. Tihuutti vettä. Paikalla laskin n. 30 myyntipistettä. Väkeä oli kuin ”pipoa”
  Erikoisena tänään alle kouluikäinen herneenmyyjä. Kauppa kävi kuin rasvattu. Haittaa teki kun pojalla ei ollut pankkipäätettä

 13. Saa nähdä mitä markkinointi/viestintä koordinoijalla on mielessä torin suhteen. Voi olla että ei sen kummempaa mitä nyt jo on. Raha on tällä hetkellä kiven alla ja Kunnallistalonkin on puolivälissä ja uusi Jvpuhdistamo alkaa niellä kaiken liikenevän, tosin se on harvoja välttämättömiä kohteita vuosiin tohmajärvellä

 14. Eiran kommentti oli täsmää: esiintymislava on keskeinen elementti torilla jos toisellakin. Se mahdollistaisi sekä suunnitellut että spontaanit ulostulot – ohjelmanumerothan ovat tunnetusti vetonauloja tapahtumissa. Tähän saakka torille on parkkeerattu jos jonkinlaista lavahässäkkää tapahtumien ajaksi.

  Punapönttöjen funktio ei oikein avaudu ennen kuin ne nähdään käytössään. Kiinnostaa, kuka mahtuu ahtautumaan repertoaareineen niihin sisälle, ja mitä niissä tapahtuu?! Olisiko kyseessä sittenkin jonkinlainen ekohuussi bajamaja-tyyliin. Tosin aika isot akkunat hädänalaisille… Nukketeatterille nuo voisivat sopia hyvinkin.

 15. Arvuuttelu ”myynti vai mitä kojuja” ovat ovat herättäneet kysymyksiä. Kunnan sivuille pitäisi tehdä selventävä video tms. Mihin tarkoitukseen ne ovat ja miten ne otetaan käyttöön. Avain koodineen, kojun varaukset, myyntiluukkujen oikea oppinen avaaminen ja kiinni laittaminen, sähkön koppiin saaminen, loppusiivoukset ja kojun uudelleen lukitseminen koodilla eivät ole vielä tulleet lähimainkaan kenellekään selville.

 16. Yhä huvittavammaksi äityy tämä arvoitus. K-Tiilikaisen nurkalla seisonut herrasmies etelästä arveli kyseessä olevan tilataideteoksen ”Menetetty maaseutu”. Kulttuurintutkimuksen näkökulmasta erinomainen representaatio! Nyt vain lisää koppeja – torin pitäisi olla niitä täynnä, jotta taideteoksen rytmi olisi kohdillaan. Samanmuotoinen taideteos löytyy löytyy Berliinistä – tosin aihe on hieman toinen ”Denkmal für die ermordeten Juden Europas”. Löytyy googlamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *