Laivojen bongaus

Kotisohvalta voi bongata netistä myös maailman laivaliikennettä mm. osoitteesta https://www.marinetraffic.com

Muitakin verkkopalveluja laivojen seurantaan löytyy täältä.

Miten ja miksi laivojen liikennettä seurataan?

AIS-järjestelmä (Automatic Identification System) on laivojen ja VTS-keskusten lähinnä alusten tunnistamiseen ja sijainnin määrittämiseen käyttämä järjestelmä. AIS tarjoaa laivoille keinon vaihtaa läheisten laivojen ja VTS-keskusten kanssa elektronisesti alustietoja kuten tunnistustiedot, sijainti, suunta ja nopeus. Nämä tiedot näkyvät laitteen omalla tai ECDIS:in näytöllä. AIS on tarkoitettu auttamaan aluksen vahtipäälliköitä ja antamaan merenkulkuviranomaisille mahdollisuus jäljittää ja tarkkailla alusten liikkeitä. Se toimii integroimalla standardisoitu VHF-lähetinvastaanotin elektroniseen navigointilaitteeseen, kuten LORAN-C:hen tai GPS-vastaanottimeen, ja muihin aluksen navigointilaitteisiin (hyrräkompassiin, rot-indikaattoriin, tms.)

IMO:n SOLAS-määräysten mukaan AIS täytyy asentaa kansainvälisessä liikenteessä kaikkiin laivoihin joiden bruttovetoisuus on vähintään 300 GT sekä kaikkiin matkustajalaivoihin koosta riippumatta.

Lähde Wikipedia. Lisätietoja täältä.

Ro-Ro / matkustaja alus Finbo
Silja Symphony.
Laivaliikennettä Euroopassa.
Suezin kanavalla rahtilaiva
Suomessa valmistettu maailman suurin risteilyalus Icon of the Seas:n kotisatama sijaitsee Floridan Miamissa ja laiva risteilee Karibianmerellä. Kuvassa alus parkissa lähellä CocoCay saarta.
Cococay on Royal Caribbean -varustamon omistama yksityinen saari
OTSO jäänmurtaja
HELGA ESSBERGER tankkeri lähellä Kokkolaa.
Viking Grace matkalla Turkuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *