Värtsilän Nuorisoseuralle kylätoimisto Värtsilän koululle

Erkki Tarvainen muuttotalkoissa

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen vaikeudet ja toimintaedellytysten loppuminen ovat johtaneet siihen että Värtsilän Nuorisoseura on maanantaisessa kokouksessaan päättänyt ottaa ison osan Pitäjäyhdistyksen toiminnoista siipiensä suojaan. Ensimmäinen konkreettinen asia on kylätoimiston avaaminen. Jatkossa Nuorisoseuran pyörittämä kylätoimisto sijaitsee Värtsilän vanhan koulun asuinsiivessä, ja sen suurimmassa huoneistossa. Muutto oli jutunteko hetkellä hyvässä vauhdissa. Kiinteistön omistaja Pertti Räisänen oli silminnähden tyytyväinen siihen että nuorisoseura päätyi vuokraamaan tilat hänen kiinteistöyhtiöltään.

Värtsilän Nuorisoseura jatkaa Pitäjäyhdistyksen perinteikästä työllistämistoimintaa. Nurkkala ry:n kanssa tehty yhteistyösopimus on mahdollistanut Värtsilän alueella kolmelle pitkäaikaistyöttömälle lähes vuoden kestoiset työsuhteet. Värtsilän Nuorisoseurassa työllisyysvastaavana toimii Matti Jaatinen jolle voi entiseen tapaan soitella esimerkiksi silloin kun apua arjen askareisiin kokee tarvitsevansa.

Värtsiläpäivien valmistelut on myös saatettu käyntiin eli Nuorisoseura vastaa tänä vuonna niin Värtsiläpäivien kuin Rajan Ryssäys tapahtumien järjestämisistä. Sääperin joukkuepilkki on perinteiseen tapaan pitkäperjantaina 29.3, tosin tapahtumalla on säävaraus.

Nuorisoseura on muutoinkin ottanut vauhdikkaan kevätstartin toimissaan. Uudelle kylätoimistolle ollaan avaamassa kevättalven ajaksi lähiaikoina kyläkahvilaa. Asiasta tiedotetaan tarkemmin heti kun aikataulut varmistuvat. Myös kesäkahvilan avaaminen viljamakasiinille on alustavissa suunnitelmissa.

Kylätoimintaa Värtsilässä voitte tukea esimerkiksi Nuorisoseuran jäsenyydellä:

Värtsilän nuorisoseura ry

FI62 5153 7050 0239 76

Jäsenmaksu 15 €/henkilö (vuosi 2024)

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen toimisto Majatalo Rajan tiloissa on lakkautettu.

5 comments for “Värtsilän Nuorisoseuralle kylätoimisto Värtsilän koululle

  1. Artikkeliin lisätty Nuorisoseuran jäsenmaksutiedot. Jäseneksi liittymällä tuet osaltasi kylätoimintaa Värtsilässä.

  2. Kylätoiminnan tukeminen on kunnia-asia. Jäsenyys maksettu.

  3. Hieno homma, että toiminta jatkuu entiseen malliin

  4. Hyvä asia! Ilmoitelkaahan milloin Värtsiläpäivien suunnittelu on! Ja onko jotain yhteisiä palavereita mihin jäsenet voi tulla toimintaa kehittämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *