3 comments for “Sana on vapaa – 40/23

 1. Onko hanhipaimenilla tai muilla asiantuntijoilla arviota, miksi yksinäinen valkoposkihanhi seikkailee Syvän risteyksen ja Kaustajärven hautausmaan välisellä suoralla tiellä. Näyttää terveeltä, lentää normaalisti, päästää tosin auton melko lähelle. Lampia ja soita olisi jokapuolella ympärillä, mutta tämä kökkii tiellä. Kahtena peräkkäisenä päivänä nähty samalla kohdalla.

 2. Niinpä..Meillä kierteli pihamaalla joitakinvuosia taapäin.Näytti tutkivan kukkaruukkujen välejä,oisko ettinyt hämähäkkejä,varmaan tykästynyt joihinkin hyönteisiin
  Edellisenä vuonna yuli Korkeakankaantietä Kiteeltä,siinä Tohmajärven pään kohilla oli tiellä yksinäinen kesy.Ihan kui ois kysynä,”eikö sulla oo mitään herkkua syötäväksi”,oisin vaikka kaulasta kiinni saanut.
  Parinsadan metrin päässä pellolla oli iso parvi hanhia. Parvi kohahti lentoon,se yksinäinen seikkailia hyppäs ja näytti lentävän ihan normaalisti sinne parven luo.

 3. Valko- eli pullaposkihanhet on etelän kaupunki eläjät ja kenties jotkut mökkieläjätkin opettaneet osalle kalakattajia kädestä nokkaan ruokintaa.
  Kerran jouduin ajamaan lähes satapäisen parven naapurin pihasta, kun olivat jo nousemassa iltapäivä kahveille naapurin takapihan terassille
  Minulla on selvä ohje, jos kalakattajat tulee ihan kyselemään kädestä nokkaan herkkuja, niin tarjoan ainoastaan ukkovarvasta kengät jalassa tietenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *