7 comments for “Nuorisopäivä 1958

 1. Kyllä Värtsilän nuorisolla on ohjelmaa piisannnut
  Aamulla kirkossa. Sitten siirryttiin Patsolan mäelle Maamiesseuran talolle eli nykyiselle urheilutalolle. Urheilukenttä oli silloin siinä missä nytkin, juoksurata muistaakseni sorapintainen, muuten luonnontilassa. Uusi urheilukenttä oli valmistunut kaksi vuotta aikaisemmin kirkon luokse.
  Urheilukilpailut piti hoitaa ensin alta pois, koska henkiset kilpailut alkoivat klo 16
  Tuttuja nimiä jälleen. Mikähän mahtoi olla noin 2km juoksulenkki miesten sarjassa?
  Poikien n 8 km pyörälenkki kiersi kirkon kautta Selkäkylälän ja Vänskän rinteen kautta, eikä vaihteita tietenkään ollut silloisissa pyörissä.
  Henkiset taidotkin on laitettu paremmuusjärjestykseen.
  Huh huh.. täysi päivä

 2. 2 km juoksulenkiksi saattaisi sopia Seurantalo – koulu – Piilovaara – Osula – Seurantalo.

  Alpo olisi siis nähnyt juoksijat ikkunasta, jos ei olisi ollut samaan aikaan polkupyörällä voiton perässä.

 3. Miun fasekaverikin näyttää olleen kilpailemassa sarjassa ”yksinlaulu”, tullut jaetulle kakkossijalle nimellä Anneli Parviainen. Anneli nukkui ikiuneen 1.11.2022 vaikean sairauden murtamana kaakkoissuomessa.

 4. Minulla oli pyörän keskiössä (siis eturattaassa) suuri, muistaakseni 56 hampainen ratas. Joten alamäessä ja tasasella pääsi kovasti, mutta ylämäet oli työnnettävä pyörää. Ja jos jaksoi juosta niin aina parempi. Eli ajoin ”viritetyllä” pyörällä.

 5. Korjaus: viestiin 7.2.2023 19:21
  Anneli asui ja kuoli lounaissuomessa. Hänen isä oli Niiralassa raja-ratavartijana. Heidän perhe asui vanhalla vartiolla sekä uudella. Eläköitymisen jälkeen asuneet rivitalossa Värtsilässä Jänisjoen varressa. Esko Parviainen syntynyt Värtsilässä joka jäi rajan taa.

 6. Hyvä yritys Alpolla voittaa koko kisa !
  Mutta entäpä , jos kilpailun jälkeen olisi ollut vielä dopingtesti ?

 7. Harmi kun noissa tuloksissa ei ole aikoja. Olisi voitu järjestää nuorille vertaileva kilpailu perinteisillä vakiopyörillä. Tai miksipä ei kaikenikäisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *