Miltä Värtsilän tulevaisuus näyttää?

Normi aamu Värtsilän kylätalon pihalla. Autoja pihassa piisaa

Tohmajärven kunnanhallituksen maanantaisessa kokouksessa oli toistamiseen esillä Kuntalaisaloite joka liittyi Värtsilän koulun mahdolliseen säilymiseen kunnan omistuksessa. Tätä artikkelia kirjoittaessa ei ole vielä julkistettu kokouksen pöytäkirjaa. Esityslistalla kunnanjohtaja Mikko Löppönen esittää ettei kunta toimisi koulukiinteistön omistajana tulevaisuudessa. Mistä tämä toinen kuntalaisaloite kunnanhallituksen esityslistalle tuli, tätä ihmetellään nyt Pitäjäyhdistyksessä? Samansisältöinen kuntalaisaloite kun oli ennen joulua jo kuntapäättäjien käsiteltävänä.

Kylätalon kahvio palvelee arkisin klo 8-16

Joka tapauksessa kunnan kanta on se että kunta keskittyy tulevaisuudessa ainoastaan hyvinvointia tukevien palveluiden järjestämiseen kuntalaisille, kiinteistöjen omistamisen sijaan. Löppönen on monessa eri yhteydessä toistanut että Värtsilän koulukiinteistön tapauksessa on toimittu poikkeuksellisesti. Kaikki muut vanhat koulut on myyty ja uudet omistajat ovat kunnostaneet kiinteistöt omilla varoillaan, omien tarpeidensa mukaisesti. Värtsilän koulukiinteistöä sensijaan kunta on tarjonnut ilmaisena lahjoituksena jollekin Värtsilässä toimivalle, yleishyödylliselle yhdistykselle. 22.12. pidetyssä Värtsilän Pitäjäyhdistyksen hallituksen kokouksessa kuitenkin päätettiin ettei lahjoitusta ja siihen lisättyä 10.000 € avustusta lämmitysjärjestelmän muutoksiin ainakaan Pitäjäyhdistys ota vastaan. Koska määräaikaan (30.12) mennessä ei myöskään muita Värtsilässä toimivia yleishyödyllisiä yhdistyksiä lahjoituksen vastaanottajaksi ilmaantunut, kunta on irtisanonut koulukiinteistön vuokrasopimukset sekä päättänyt nyt vielä jatkaa kiinteistön myyntitoimia.

Missähän tämä ilves sitten kiipeileekään huhtikuusta eteenpäin?

Toimijoille jotka Värtsilän koulun tiloja ovat viikottain käyttäneet, kunta on lupautunut etsimään korvaavat tilat Värtsilän alueelta. Mielenkiinnolla siis odotamme millaisia esityksiä kunnan taholta on tulossa. Ehkä saamme tähän asiaan valaistusta heti huomenissa kun kunnanjohtaja Mikko Löppösen videohaastattelu julkaistaan sekä Pitäjäyhdistyksen Youtube -kanavalla että täällä Verkkolehti Värtsissä. Mielenkiintoista on myös kuulla miltä kunnanjohtajan kristallipallossa näyttää Värtsilän tulevaisuuden osalta.

1 comment for “Miltä Värtsilän tulevaisuus näyttää?

  1. Kannattaako käyttää kristallipalloa, vai onnistuisikohan tarot-korteilla paremmin?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *