Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

151 varusmiestä saapui palvelukseen 2.1.2023 Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan palvelukseen saapui 2.1.2023 yhteensä 151 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen neljä henkilöä.

Maanantaina 2.1.2023 Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan palvelukseen saapui yhteensä 151 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen neljä henkilöä. Palvelukseen määrätyt ovat pääosin kotoisin Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan alueelta.

Varusmiehille sekä vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille tarjotaan mahdollisuus ottaa koronarokote.

Rajajääkärikomppaniaan siirtyi 26.12.2022 kymmenen sissiradioaliupseerikoulutuksen saanutta alikersanttia Kainuun prikaatista. He ovat aloittaneet palveluksensa vuoden 2022 heinäkuussa. Reserviupseerikurssille 261 komennetut 19 upseerikokelasta palaavat Rajajääkärikomppaniaan 19.2.2023.

Rajajääkärikomppania antaa sotilaskoulutusta asevelvollisille ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille. Koulutetut sijoitetaan rajajoukkoihin poikkeusolojen ja sodan ajan tehtäviin.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto jatkaa osallistumista vuoden 2023 aikana yhteismajoituskokeiluun osana Puolustusvoimissa käynnissä olevaa kokeilua. Yhteismajoituskokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista ja edellyttää kaikkien samassa yhteistuvassa majoittuvien suostumusta. Yhteismajoittuminen koskee ainoastaan majoittumista kasarmilla. Pukeutumis-, WC- ja peseytymistilat ovat miehille ja naisille erilliset.

Lisätietoja antaa rajajääkärikomppanian päällikkö kapteeni Ville Juvonen puh. 0295 423 801.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *