Kylätalon Nadja

Nadezhda Ojala kahvitauolla Kylätalolla

Nadezhda Ojala on asunut Värtsilässä vuodesta 2009 lähtien. Nadja on kotoisin Sortavalasta jossa hänen koko muu sukunsa asuu edelleen. Hän vierailee siellä säännöllisesti. Venäjällä asuessaan Nadja työskenteli kassamyyjänä Sortavalassa. Tavattuaan suomalaisen aviomiehensä, hän muutti Suomeen kolmetoista vuotta sitten.

Täysin ummikkona Suomen kielen suhteen, alkuun uudessa kotimaassa edessä olivat kieliopinnot. Hän onkin suorittanut useita eri Suomen kielen kursseja, ja kouluttanut itsensä mm. kokiksi Ammattioppilaitos Riveriassa. Työmahdollisuudet Keski-Karjalassa ovat olleet silti heikot, erilaisten työharjoittelujen kautta Nadja on kuitenkin päässyt hyvin sisään suomalaiseen työkulttuuriin. Jonkin aikaa Nadja pyöritti myös miehensä yrityksen yhteydessä Cafe Mix nimistä kahvilaa Tohmajärvellä. Kahvilatoiminnan jälkeen Nadja asui pari vuotta Fuengirolassa minne perhe Suomesta muutti.

Paluu Suomeen ja Värtsilään oli kuitenkin edessä. Toukokuusta 2022 lähtien Nadja on työskennellyt Värtsilän Kylätalolla ja pesti jatkuu ensi kevääseen saakka. Työnkuva on hyvin monipuolinen ja Nadja on tykännyt työstään. Suomessa hän arvostaa erityisesti sitä että täällä on niin rauhallista. Nadja on hyvin kiitollinen siitä että vuosien varrella hän on saanut paljon tukea elämäänsä suomalaisilta ihmisiltä.

Myös Nadja on hyvin huolissaan Kylätalon tulevaisuudesta ja hän toivoo sen säilyvän nykymuotoisena täällä Värtsilässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *