4 comments for “Kirkkovaltuuston ehdokaslista

 1. Huomenna maanantaina 7.11 alkaen klo 18.00 ainakin osa meistä ehdokkaista on tavattavissa Tohmajärven seurakunnan tarjoamilla vaalikahveilla Kaivolla.

  Illan ohjelma sisältää mm. aiheeseen liittyvän Power Point – esityksen ja tietokilpailun sekä vapaata keskustelua, mieltä askarruttaviin kysymyksiin on mukana vastailemassa myös khra Mikko Lappalainen.

  Tervetuloa hyvään seuraan! 😊✝️

 2. Miten tuosta porukasta voi varmistaa kuka kuuluu arvokonservatiiveihin ja kuka liberaaleihin? Kirkossahan Suomessa kamppailee kaksi leiriä, jotka kamppailevat samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä. Näyttää kun ehdokkaille riittää kannaksi; kyllä pappi sanoo.

 3. Veijo, vaalikoneesta voipi tietysti saada ainakin osittaista osviittaa ongelmaasi.

  Henkilökohtainen kantani selvinnee riittävän hyvin oheisesta fb-kirjoituksesta, jonka näpyttelin Pyhäinpäivän iltana omalle kaveripiirilleni ja jonka pidin vaalipuheena myöskin eilisessä Kaivon ”paneelissa”.
  Tulkoonpa tämä nyt tässä sitten samoin tein julkaistuksi kaikelle kansalle, virallinen ylläpito poistakoon hengentuotteeni jos se loukkaa Värtsin linjaa mutta periaatteistani en edelleenkään tingi eivätkä mielipiteeni ole kauppatavaraa!

  ”Hyvät ystävät, vaihteeksi vaaliasiaa vailla mitään muuta poliittista ulottuvuutta kuin se että kaikki yhteisten asioiden hoito on jotakin politiikkaa.

  Lupauduin siis tässä aiemmin syksyllä erittäin huolellisen ja vakaan harkinnan tuloksena kirjaimellisestikin vasta aivan kalkkiviivoilla ehdokkaaksi Tohmajärven seurakunnan kirkkovaltuuston vaaliin. Kuluneet kaksi kautta eli kahdeksan vuotta sekä jo aikaisempi toiminta itsenäisen Värtsilän seurakuntahallinnossa ovat totisesti tarjonneet monenkirjavan läpileikkauksen tämän luottamustoimen valoista kuin (valitettavasti) myöskin varjoista.

  Kaltaiselleni on-off tyypille (joko ollaan mukana ns. sata lasissa tai sitten ei ollenkaan) nämäkin tehtävät vain ovat täten kaiken muun hyppäämisen ohella pyrkineet välillä jopa hieman uuvuttamaan miestä. Lupauduin kuitenkin vielä mittauttamaan kannatukseni, koska sain siihen tarpeellista rohkaisua muutamalta itselleni varsin merkittävältä taholta.

  Eräs painava syy, miksi teki jo mieli ihan oikeasti heittää ”pyyhe kehään” on kieltämättä se että muutamat Suomen ev.lut. kirkon linjaukset ajankohtaisissa asioissa eivät todellakaan kaikilta osin vastaa sitä turvallista arvomaailmaa/Raamatuntulkintaa mihin minut itseni on aikanaan kasvatettu ja mihin olen ainakin pyrkinyt myös omat jälkeläiseni kasvattamaan. Voin siis hieman kärjistäen sanoa, että en välttämättä aina usko niin kuin kirkko opettaa vaan uskon kuten Raamattu opettaa. Onneksi omassa paikallisseurakunnassamme tilanne on kuitenkin näiltäkin osin vielä todella hyvä eli tilaa toimintaan ja vaikuttamiseen löytyy myös tällaiselle pietistisen ajattelutavan omaavalle konservatiiville. Äänenpainot saattavat siis keskusteluissa harvakseltaan hieman kohota mutta voin silti vakuuttaa että kanssani pärjää jokainen rehellinen ihminen, ei minua tarvitse pelätä.

  Meitä ehdokkaita on kuvassa näkyvällä yhteisellä epäpoliittisella listalla 20, joista vaalikoneen kysymyksiin kävi vastaamassa 13. Se on mielestäni hyvä määrä, prosentteina peräti 65. Varsinaisen huolen täällä ja tietysti koko valtakunnassa aiheuttaa sen sijaan eittäin heikko äänestysaktiivisuus, edellisissä vaaleissa tätä oikeuttaan käytti koko Suomessa n. 14 % ja meillä vielä yksikön verran vähemmän. Vilkkaimmin uurnilla käytiin Taivalkoskella, mutta sielläkin vain 38 %. Mainittu seurakunta tahtoo olla nytkin piikkipaikalla ja on asettanut tavoitteekseen 41 %:n tuloksen.

  Meidänhän pitäisi pystyä ihan heittämällä vähintään samaan. Äänestysikäisiä eli 16 vuotta täyttäneitä jäseniä on Tohmajärvellä ”kirjoilla” 2578 henkilöä, joka taas on koko seurakunnan väkiluvusta peräti 81 % eli potentiaalia siis piisaa. Jos tästä kahden ja puolen tuhannen porukasta saadaan piipahtamaan kopissa edellä mainittu 41 %, niin se edellyttää vain hieman yli tuhannen (1057) ihmisen innostumista asiasta. Ei siis pitäisi olla millään opilla ylivoimainen suoritus!

  Sivujuonteena kerrottakoon, että kotikuntamme väkiluku on kaikkiaan n. 4300 josta (entisen) Värtsilän alueen osuus n. 400 henkilöä.

  Miksi nämä ihmiset eivät sitten käy äänestämässä tai muutoinkaan osallistumassa vaan seurakunnan palveluja käytetään pääsääntöisesti vain syntyessä ja kuollessa. Tähän kysymykseen ei liene vain yhtä oikeaa vastausta, mutta itse arvelen kirkon syvenevän maallistumisen vaikuttavan siihen erittäin paljon. Suomen kirkko painii jäsenkadon tuomien ongelmien kanssa, mutta näiden kaiken maailman ”liirum laarum” – oppien ja yltiöpäisen suvaitsevaisuuden myötä se uppoaa valitettavasti vain yhä syvemmälle suohon. Todellista halua ja taitoa tunnistaa ihmisen sielunhätä ja vastata siihen ei välttämättä löydy, armoa ja rakkautta osataan kyllä julistaa mutta mitäpä se hyödyttää jos asiakkaalle ei uskalleta ensin kertoa mitä on synti ja mistä on tehtävä parannus!

  Kello on paljon, tämä päivä painuu kohta historian kirjoihin joten enpähän tarinoi tällä kertaa enempää. Tehkää ryhtiliike ja käykää äänestämässä juuri sitä ehdokasta, jonka panoksen arvelette eniten hyödyttävän kotiseurakunnaksenne kutsuttavaa kristittyjen yhteisöä mutta muistakaa sitä ennen käväistä myös ilmaisilla Kaivon kahveilla ylihuomenna maanantaina alkaen klo 18.00. Me valtuustoehdokkaat olemme siellä paikalla juuri teitä varten vastaamassa kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin.

  Hyvää yötä!”

 4. Hyvä Jussi. Juuri tätä kirjoituksellani tarkoitin. ”Vaalikoneisiin” laaditaan ohjailevat kysymykset. Juuri laatimasi kirjoitus kertoo sinusta äänestäjälle enemmän kuin vaalikoneet. Minusta ehdokaslistaan odotetaan ihmisten suhtautuvan kuin kaikki olivat päteviä ja ”kutsuttuja” luottamustehtäviin. Mielipiteenäni voin sanoa, etteivät ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *