Algoth – Kapinallinen kynämies lauantaina 10.9.2022

Tohmajärvi-Seura on kutsunut tutkija Marko A. Hautalan pitämään esitelmän kirjoittamastaan Algoth Untolan elämänkerrasta. Hautalan kirjoittama ja Warelia kustantamon v. 2021 julkaisema Algoth – Kapinallinen kynämies, Algoth Untolan merkillinen elämä, on merkittävä kulttuuriteko. Tapahtuman yhteydessä Warelia kustannus myy julkaisu alennettuun 30 € hintaan, samalla on mahdollisuus saada Hautalan signeeraus.

Tohmajärvi-Seura on tehnyt jo 50-luvulta asti näkyvää työtä Tohmajärveltä kotoisin olevan ja Suomen historian merkillisimmän kirjailijan Algoth Untolan (Maiju Lassilan, Irmari Rantamalan) esiintuomiseksi. Algoth Untolan elämä, kirjat ja näytelmät sekä lehtikirjoituksensa puhuttelevat edelleen.

Marko A. Hautalan esitelmä ja oheispaketit tarjoavat mahdollisuuden tutustua Algothin lapsuuden Tohmajärveen sekä hänen kirjallisen ajattelunsa syntyyn vaikuttaneisiin maisemiin ja kulttuuriympäristöön. 

Toivomme teidän välittävän tietoa tapahtumasta myös edustamallenne taholle.

Esitelmä ja oheispaketit ovat julkisia tapahtumia. Oheispaketteihin kannattaa varata paikka etukäteen rajoitetun paikkamäärän johdosta.https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/fi-FI/page/62972ad83f5c136acde12226

Lämpimästi tervetuloa!

Toivottaa Tohmajärvi-Seura

2 comments for “Algoth – Kapinallinen kynämies lauantaina 10.9.2022

  1. Olisipa mielenkiintoinen juttu, mutta valitettavasti ei pääse.
    Missähän muuten oli Tohmajärven ja Liperin raja ? Nehän olivat naapuri kuntia Maiju Lassilan aikaan

  2. Jaana Juvosen historiikista se kaiketi ilmenee. Liperi on ollut aina laaja pitäjä. Siitä kertoo liperiläisen emännän tokaisu: ”On se mualima iso kun Liperinnii takana kuuluu pitäjä olevan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *