Lauluiltaa

Rajan Ryssäyksen iltaohjelmaa

Tällä kertaa Ryssäyksen iltaohjelma ei ollut navetan vintillä vaan sen ulkopuolella. Sää oli loistava, melkein trooppinen, mutta auringon laskiessa oli jo etsittävä lisävaatetta tuulen suojaksi.

Pitäjäyhdistys oli järjestänyt mukavan tapahtuman monine avustajineen. Penkkejä oli varattu istuimiksi riittävästi, joten turvavälit voitiin taata.

Karaoke mahdollisuus oli myös järjestetty, ja sitä muutamat myös hyödynsivät.

”Väliaikaisen” jälkeen pidettiin väliaika muusikkojen sormien lepuuttamiseksi ja me muut saimme nauttia runsaasta tarjoilusta.

Kiitos järjestäjille mukavasta tapahtumasta
Mukana olleena

Alpo

Muusikot kilpailevat tässä kumpi ehtii ensin Säkkijärven polkan loppuun.. Tasapeli tuli

2 comments for “Lauluiltaa

 1. Laulujen joukossa oli mm Junnu Vainion ”Yksinäinen saarnipuu,” joka eräänä vuotena valittiin parhaana sanoituksena. Olen yrittänyt miettiä, minkä viisauden Junnu on mahtanut piilottaa viimeiseen säkeistöön. Minulle se ei ole koskaan täysin avautunut. Tietäisikö joku ?

  Kopsaan tähän tuon viimeisen värssyn:

  ”Kun siemenen tuuli kantoi
  Otti pienen, mut’ vahvimman
  Kasvupaikan tuon karuimman antoi
  Koska puun uskoi juurtuvan
  Luojan tehtävää täyttää tärkeimpää
  Yksinäinen saarnipuu
  Oottaa hetkeä, jolloin rantalehdot
  Kuolemasta havahtuu
  Kunhan luodon luo tuuli tiedon tuo
  Täyttymys tää tapahtuu
  Silloin matkaan sen antaa siemenen
  Tuo yksinäinen saarnipuu”

 2. Saarni on mielenkiintoinen ja paradoksaalinenkin puu: sen puuaines on erittäin sitkeää ja kulutusta kestävää, onhan siitä tehty aikojen saatossa keihäitä ja nykyisin parketteja. Niin ikään toisaalta se tarvitsee kasvaakseen paksun multakerroksen, mutta se voi myös juurtua karulle rannalle. Tässä tapahtumassa tarvitaan onnea ja sattumaa.

  Lähinnä runon sisällön tasoista tulee mieleen Raamatun vertaus sinapinsiemenestä, joka on luultavimmin ollut Salvadora perica L. nimisen kookkaan pensaan pieniä siemeniä. Syyriassa on kasvi tunnettu Khardal-nimellä, jota myös ”sinapiksi” kutsuttiin. Toisin sanoen niin sinapinsiemenestä kuin saarnenkin pienestä lentävästä siemenestä tulee lopulta näyttävä kasvi. Pikkuruisesta kasvaa suuri, ja mahdottomasta tulee mahdollinen.

  Vainio on saattanut viljellä Raamatun vertausta kotoisassa ympäristössään. Vainiolle on istutettu muistosaarni, tai oikeammin useampia Kotkaan. Vandaalit ovat tasaisin väliajoin katkoneet istutetut saarnet, mutta uusi on istutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *