Kyykkäottelu

Kyykkä on vuosisatoja vanha karjalainen peli, jota pelataan ulkokentällä henkilökotaisena pelinä, pari pelinä tai nelihenkisin joukkuein. Tavoitteena on mailaa heittämällä saada sylinterinmuotoiset puupalikat pois rajatulta alueelta, säännöt ovat siis hyvin yksinkertaiset vaikka niistä joskus pelin tiimellyksessä väännetäänkin, peliin kuuluu kuulemma olennaisena osana vastapuolen häirintä sanan säilää heittämällä. Mutta kaiken kaikkiaan peli on parhaimmillaan kun sitä ei oteta liian vakavasti. Wikipediasta voi lukea tarkemmin, ken haluaa tutustua pelin saloihin https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyykkä

Perjantaina 16.7 Värsiläpäivien ensimmäisenä tapahtumana oli Värtsilän Kisan järjestämä kyykkäottelu nelihenkisin joukkuein Patsolan kentällä. Peliä pelattiin kahdella kentällä samanaikaisesti seuraavin joukkuein:

  • Eläkeläiset
  • Palohaka
  • Apulanta
  • Martiskin
  • Asema-Tenka
  • Huti pois

Pelin tiimellyksessä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, itse toimittajana epäilen jopa dopingia ja salaa harjoittelua. Pronssista taistelivat joukkueet Apulanta ja Huti pois, koko turnauksen voitosta taistelivat Palohaka – Asema-Tenka.

Joukkueet paremmuusjärjestyksessä:

1. Asema-Tenka

2. Palohaka

3. Apulanta

4. Huti pois

5. Martiskin

6. Eläkeläiset

Alla video finaaleista.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=llfecHjxbEc[/embedyt]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *