Minna Oleniuksen kivitaidenäyttely Arppen pihan viljamakasiinissa 8.-31.7.2021 klo 12-18.

Kesäteatterin kahviona paremmin tunnettu viljamakasiini Arppen pihassa saa heinäkuun ajaksi uutta, kiehtovaa sisältöä. Värtsiläläislähtöisen Minna Oleniuksen kivitaidenäyttely avautuu viljamakasiinin tiloissa torstaina 8.7. ja jatkuu aina heinäkuun loppuun saakka.

Avautuvassa myyntinäyttelyssä esillä on Minnan oman monipuolisen kivitaiteen lisäksi myös yli sata erilaista mineraalikiveä. Näyttelyn ajan tiloissa toimii lisäksi kesäkahvila. Vierailla on mahdollisuus myös itse kokeilla kivimaalausta. Muodollinen 4€ :n materiaalimaksu sisältää kiven, maalit sekä maalausvälineet.

Tapaan iloisen Minnan avajaisia edeltävänä päivänä viljamakasinilla. Kaikki näyttää lähes valmiilta huomenna torstaina avautuvaa näyttelyä varten. Minua kiehtoo upeiden kivitöiden lisäksi tietää vähän myös Minnasta henkilönä. Niinpä kivien parista siirrymmekin vaihtamaan pari sanaa taiteilijasta itsestään.

Minna asuu nykyisin Kontiolahdella ja siviilityönään hän toimii kieltenopettajana Juuassa. Lukioikäisenä tapahtuneen Värtsilästä poismuuton jälkeen elämä on vienyt Minnaa jopa Kaliforniaan saakka jossa hän asui vuodet 1996-2008. Juuri Kalifornian rantakivien keräilystä Minnan taideharrastus on vuonna 2003 saanut alkunsa. Siviili- ja työelämän kiireet pitivät hänet välillä tauolla taideharrastuksestaan, mutta pari vuotta sitten taiteenteko alkoi uudelleen. Alussa hän teki pelkästään tauluja – erilaisia kivisommitelmia tummissa, kehystetyissä taustoissa. Myöhemmin mukaan tulivat värikkäästi maalatut, erikokoiset yksittäiset kivet.

– Jokainen kivi on ainutlaatuinen. Kivet ovat kuin ihmiset konsanaan. Ne tulisivat tulla huomatuiksi, Minna toteaa. Tavallinen harmaa kivi tienlaidassa tuleekin näkyväksi Minnan taiteen myötä. Kivitaitaiteilijan ensimmäinen näyttely oli viime vuonna Kolilla jossa se sai hyvää palautetta vierailta joita oli eri puolelta Suomea.

Taideharrastuksen lisäksi Minnan vapaa-aikaan kuuluu vahvasti luonnossa liikkuminen. Lomapäivistä nautitaan usein Jänisjokivarressa sijaitsevalla kesämökillä mistä käsin Minna näyttelyään tämän kuukauden hoitaa.

MINNA OLENIUKSEN KIVITAIDENÄYTTELY & KESÄKAHVIO 8.7.-31.7. klo 12-18

Paikka: Värtsilän kesäteatterin kahvio, Arppen piha

Näyttelyn ja kesäkahvion lisäksi Värtsilän kierrätystorin Kirppis on avoinna päivittäin.

1 comment for “Minna Oleniuksen kivitaidenäyttely Arppen pihan viljamakasiinissa 8.-31.7.2021 klo 12-18.

  1. Annelin kanssa käytiin toivottamassa Minna ja näyttely tervetulleeksi Arppen pihaan.Upeita töitä jotka olivat laitettu taidokkaasti esille.Kannattaa käydä katsomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *