Kaatuneiden muistopäivä

Kaatuneiden muistopäivää vietettiin Värtsilän kirkolla perinteisesti seppeleidennlaskulla kirkon pihalla olevalle muistomerkille, seppeleen laskivat Paula Raerinne ja Kalle Lintunen, sekä rajavartioston seppeleen Mika Wegelius. Seppeleenlaskun jälkeen laulettiin yhteislauluna isänmaallinen virsi. Rajavartiosto oli järjestänyt kunniavartion vartijoina toimivat Raerinne ja Kinnari. Tapahtuman jälkeen Värtsilän Pitäjäyhdistys tarjosi kakkukahvit kylätalolla.  Erkki Lintunen muisteli puheessaan sodan aikaisia ja jälkeisiä tapahtumia, mm. sotavankeja ja muitakin mielenkiintoisia kertomuksia kuultiin kahvittelun aikana.

Paula Raerinne ja Kalle Lintunen laskivat kyläläisten seppeleen
Mika Wegelius laski Rajavartiolaitoksen seppeleen
Havuseppeleet laskettuna kirkkopuiston muistomerkille
Yhteiskuva osallistujista ja kameran takana Vuokko Väänänen

Kuvat ja kuvatekstit Vuokko Väänänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *