Sana on vapaa, viikko 52/20

Talvipäivän seisaus tänään.. muuta merkittävää ei taida tälle viikolle sattuakaan, ai niin jouluhan se

Share

8 comments for “Sana on vapaa, viikko 52/20

 1. Jos oli viime keväänä ikävä asia Värtsilän koulun lakkauttaminen, niin ehkä pienenä lohdutuksena on pääseminen uuteen yhtenäiskouluun Kemieen. Kompromisseihin näillä selkosilla on monessa asiassa tyytyminen, vaikka usein tuntuukin siltä, että päätökset ovat kuntalaisten tahtoa vastaan. Raha ratkaisee monta kertaa.
  Mutta ainakin nyt on oppilaille luvassa hienot tilat. Myös opettajien osaamista voidaan käyttää monipuolisesti kaikkien hyväksi. Ei tämä ole Värtsilän kannalta huono juttu. Uskon, että Värtsilä ei nimenä häviä Suomen kartalta. Kunta meni, koulukin hävisi, mutta Värtsilä Jänisjoen rannalla pysyy. Niin kauan, kun on värtsiläläisiä. Ja meitähän on.
  Mukava on olla luokassa, jošsa miltei puolet on värtsiläläisiä.

 2. Hyvä, Kimmo! Vaan tulipa ikävä yhteistä aikaa Värtsilän koululla. Muistan monet aamut, kun puuhailin omassa luokassa oppilaita odotellen ja mietin, että tämä se on maailman mukavin työpaikka. Muista luokista kantautui kollegojen ääniä, keittiöstä saattoi tulla valmistuvien sämpylöiden herkullista tuoksua. Mutta ajat muuttuvat, nyt Värtsilän ja Tohmajärven kouluväki on loman jälkeen jännittävän ja mielenkiintoisen ajan alussa. Kauniit tilat, uudet ja upeat ympyrät odottavat käyttäjiään. Kaikenmoisen hyvän toivotuksin!

 3. Moneen vuoteen ei ole enää käynyt joululehtien myyjiä
  oveen kolkuttelemassa. Jos kaipaatta Värtsin lisäksi lukemista
  joulun aikaan, niin suosittelen Pälkjärven pitäjäseuran
  kotisivuja (pääse suoraan Värtsin linkeistä). Sinne on koottu
  tuhti Joulun lukupaketti.

 4. Kiitos Kimmo
  Mukava kuulla hyviä uutisia koulumaailmasta.
  Laitapa ensi vuonna jotain uudesta koulusta
  Kaikkea hyvää opettajille ja oppilaille.

 5. Annoimme tänään kyytiapua Jakokoskelta Ilomantsiin ja jatkoimme sieltä Via Kareliaa myöten Värtsilään ja Tohmajärvelle. Oli jotenkin häkellyttävää todeta, kuinka tienvarteen ilmestyi 10 km:n välein kylttti, jossa luki matkan pituus – VÄRTSILÄÄN.

  Tämän kokemuksen jälkeen joimme kahvit Kaustajärven kylässä jatkaen sitten matkaa Värtsilän pitäjässä kohti Leminrinteen hautausmaata, missä paloi kolme valoa keskusristin ympärillä. Kiitos, Tohmajärven seurakunta, johon Värtsilän seurakunta palautettiin vuonna 2003. Onneksi Värtsilän kirkko – on – ja uusi maali seinissä Tohmajärven seurakunnassa.

 6. Suomen kouluihin viitaten; ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie”. Virsi 971

 7. Voisiko joku Värtsilän hautausmaalla kävijä
  laittaa meille kuvan kynttilöiden valaisemasta Lemiistä.Meille jotka emme sinne
  tänä Jouluna päässeet vaikka ajatukset on siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *