7 comments for “Sana on vapaa, viikko 50/2020

 1. Valkoisen talon kirjastoon meni aikoinaan kulttuurinnälkäinen isäntä ja kysyi kirjastonhoitajalta uutuuskirjaa:
  Mies, talonsa kuningas.

  Virkailija vastasi: Katso satuhyllystä.

 2. Värtsilän koulun kaukaloon voi mennä luistelemaan.Pinta ei tietenkään ole aivan huippua mutta kyllä siinä voi talven ensipiruetit tehdä.Omalla vastuulla ollaan sillä Pitäjäyhdistys ei vastaa tapaturmista.

 3. Kirjasto oli lapsuudessani enemmän kuin tuttu paikka. Iltapimeässäkin sinne hiihdin, varovasti Lintusen Ellan kautta Jänisjoen jääkatteen ylittäen. Aika monta hyllymetriä lainasin, toki monta jäi vielä lukematta.
  Muttosen Sylvi oli kirjaston kuningatar, hän päätti montako kirjaa sai lainaan, ja olivatko kirjat sopivia pikkumiehelle. Nooh, osa kirjoista meni isälleni, niin kuin Tuomisen ja Parvilahden kirjoittamat.
  Mutta kaiken kaikkiaan – lukeminen kannattaa aina !

 4. MUISTUTUS !!
  Kinkkukävely sunnuntaina 13.12.
  Kopioin otteen Mirjan viestistä tuolta Kukkovaaran juoksun kommenteista tähä viikon vapaa sana osastoon.
  Värtsi / Alpo

  Mirja Kinnunen kirjoittaa:
  11.12.2020 at 15:39
  …..viime viikolla yritin laittaa esim. Kisan sivuille KINKKUKÄVELY ilmotusta ei ollu menny perille. Sekä Värtsiin laitoin postia oli vain tyhjät paperit PDF muodossa.

  Kisa järjestää kävelyn 13.12.. klo 12 – 14 Kylätalolla. Arvotaan kolme kinkkuu, kolme kahvipkt ja kolme suklaarasiaa.
  Osallistumismaksu on 10€/henkilö. Pidetään turvavälit ja jos mahdollista ota maski, on meillä kyllä tarjota maskeja.
  Toivotan teretulleeksi

 5. Tietääkö joku, mistä Värtsilässä/Tohmajärvellä saisi lintulyhteitä? Pitäisi pikku siivekkäille saada joululyhteet, mutta ei ole tullut vastaan, kun ei niitä joulumyyjäisiä ole. Aikaisempina vuosina olen ostanut upeat, isot lyhteet joulumyyjäisistä, mutta nyt….

 6. Joulukuun alkupäivinä muutamia vuosia sitten tehtiin Värtsilässä historiaa -tai ajattelutavasta riippuen tuhottiin sitä, kun kaivinkone tuli Yhteishyvän nurkalle ja alkoi kaivelemaan kauhan nurkalla kaupparakennuksen rakenteita. Useampanakin päivänä tuli käytyä katsomassa miten Yhteishyvän tuhoaminen edistyi. Allaolevasta lin kistä pitäisi aueta purkamisjuttu kuvineen.

  https://vartsi.net/2011/12/05/yhteishyvan-purku-alkoi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *