Jotain tapahtuu Värtsilän Urheilutalolla

Kuva Värtsilän urheilukentältä.
Jotain outoa on kuvassa ?

Usein kuulen sanottavan, ettei Värtsilässä tapahdu yhtään mitään. Olen aika pitkälti samaa mieltä tuosta hokemasta. Mutta nyt yllätyin. Valkoisella talolla oli jouluvalaistus ja autiolla Urheilutalolla oli jouluvalot ja pihaaki oli siivottu ihan viimesen päälle. Eihän sellaista ole tapahtunut kai ikinä

Värtsilän kotipaikalla käydessäni käyn tapani mukaan tässä urheilukentän nurkalla vilkaisemassa kännykästä Verkkolehti Värtsin sekä hoitamassa sähköpostit, koska tässä paikassa netti toimii kohtalaisesti, mutta vähän matkan päässä kotonani netti ei toimi. Tässä urheilukentän laidalla kännykkää räplätessäni katsoin tuota vastapäätä olevaa entistä Urheilutaloa. Siinä on jotain outoa, vai olenko minä itse jossain aivan muualla missä pitäisi olla. Siitähän on hävinnyt koko siipirakennus. Alan epäillä onko sitä koskaan ollutkaan kun pihalla ei ole mitään purkutähteitä eikä mitään roskia. Ei yhtään mitään. Ei edes hevonsotavuorta.

Värtsilän ent. Urheilutalon pääty jouluvalaistuksessa.

Kun illalla kävin ihailemassa valaistua Valkoista taloa, niin kävin samalla reissulla uudelleen katsomassa Urheilutaloa. Siellähän on jouluvalot ikkunoilla ! No johan on kumma. Tuommoista ihmettä en muista nähneeni moneen miesmuistiin. Olisiko ollut vielä Kekkosen aikaa? Joka tapauksessa kunnallisneuvos Uuno Matikainen tuli silmistä roskia pyyhkien kiittämään Värtsilän kirkkokuoroa erittäin kauniista joulukonsertista. Silloin ikkunat ja koko talo oli jouluvalaistuksessa. Varmaan kauniita valaistuksia on ollut myöhemminkin, mutta tämä on piirtynyt minun muistiini.

Märän, mustan ja räntäsateisen illan jälkeen piviverho oheni ja melkein täysikuu valaisi maisemaa. Käytin kuun valoa apuna tämän harvinaisen valaistun Urheilutalon kuvaukseen. (Vai onko talo palaamassa jälleen Maamiesseuran taloksi). Aika näyttää, mitä tapahtuu

Värtsilän ent. Urheilutalo jouluvalaistuksessa
Entisen Urheilutalon piha on nyt autio ja tyhjä

6 comments for “Jotain tapahtuu Värtsilän Urheilutalolla

 1. Monet muistot myllertävät mielessä!!!

 2. Talon nykyinen omistaja on Juha Karvinen.
  Tiedän hänen itsensä kertomana myös jotakin rakennuksen tulevaa käyttöä koskevista suunnitelmista, mutta luulen hänen kyllä vastailevan kysymyksiin muillekin kunhan vain käytte henkilökohtaisesti juttusilla.
  Niin tai näin, mielestäni hän on jo nyt tehnyt tämän kiinteistön pelastamisessa suoranaisen kulttuuriteon!

 3. Patsolan Maamiesseuran talo on ollut tietääkseni rakennettuna jo sotien aikaan eli noin 80 vuotta sitten. Milloin lienee jo valmistunut.

  Samainen talo oli muistaakseni vielä 1960-luvulla hirsipintainen, melko tumma, ehkä sään ja punamullan värittämä.

  Muutettu Urheilutaloksi ehkä 1970-luvulla tai myöhemmin. Lienee saanut tuossa vaiheessa mm. lautaverhouksen ja keltaisen värinsä.

  Talon historiaa saattaa olla johonkin koottuna tai lukijoiden tiedossa. Ihan mielellään lueskelisi asiasta lisää, jos kuka tietää lisää esittää.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

 4. Ei muistelo vie yhteisöä eteenpäin. Sinä minulle tuntematon nuori ota ohjat käsiisi. Toteuta unelmasi nähden itsesi suomenmaassa suuntaa antavissa ohjaksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *