Viikon 45 viisu

Nipper koiran maalari

Yleisön pyynnöstä sivu, johon voi laittaa mieleisensä musiikkikappaleen You Tubesta. Linkki pitäisi laittaa kommenttikenttään mahdollisuuksien mukaan itse.
Parempia ohjeita ja sääntöjä ei vielä ole, mutta niitä muutellaan tarpeen mukaan niinkuin kunnon korttipelissä

Nipper koira Wikipedia:

Nipper (1884 Bristol – syyskuu 1895) oli koira, joka oli mallina Francis Barraudin maalauksessa His Master’s Voice (”Isäntänsä ääni”). Maalauksessa Nipper kuuntelee Fonografia, joka luultavasti on diktafoni mallia ”Ediphone”, koska sillä pystyi äänittämään koiran isännän ääntä.

Gramophone Company osti Barraudin työn vuonna 1899 ja siitä tuli myöhemmin eräs maailman tunnetuimmista logoista, jota käyttivät tai käyttävät muun muassa Victor Talking Machine Company, HMV:n tavaratalot ja levy-yhtiö sekä RCA Records.

Nipper oli sekarotuinen, osittain bullterrieri ja osittain kettuterrieri . Joidenkin lähteiden mukaan se oli kettuterrieri, rottaterrieri tai amerikanbitbullterrieri. Koira sai nimensä siitä, että sillä oli tapana purra vierailijoita jalkaan (to nip, ”puraista”).

Nipper haudattiin pieneen puistoon Kingston upon Thamesiin. Myöhemmin paikalle rakennettiin Lloyds TSB:n konttori. Konttorin seinässä on Nipperistä kertova messinkilaatta.

Huom ! Laittakaa vain yksi linkki kerrallaan.

10 comments for “Viikon 45 viisu

 1. Iso kiitos kolmannen polven poikamiehelle.
  Tuo alunperin Paul Ankan kappale Papa on yksi
  musiikki suosikeistani. Hyvältä se kuulostaa myös
  Dannyn esittämänä.

 2. Tämä Värtsin vilkuilu on opettanut monta asiaa.. Ikäni olen luullut, että tuo koira oikeasti kuuntelee tuota äänitorvesta kuuluvaa ääntä, mutta kysymyksessä on vain maalaus silloisen äänitorven ja koiran maalaamisesta samaan tauluun. Silloista editointia. Lieneekö taiteilija saanut edes pensseleitten hintaa työllään.

 3. Kohta voi tulla You Tubelta lasku Värtsille.

  Ei ne pitkään katsele kilpailijaa.

  Joku voi vinkata.

 4. Ei sieltä laskuja tule, pikemminkin päinvastoin.
  Näillä linkityksillä suorastaan ohjataan YouTuben sivuille ja heidän käyttäjikseen, mainostulot rullaa sunfralialilei.
  Eli eikun linkkejä kehiin:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *