Juttujen uusinnat

Mitä mieltä olette juttujen uusinnoista? Laitetaanko vanhoja Värtsin juttuja uudelleen esille?

Antakaa vinkkejä

22 comments for “Juttujen uusinnat

 1. Tämä on hyvä ja vaikea asia pohdittavaksi.

  Mieluummin lueskelisin uusintojakin tyhjän sijasta, mutta rajansa kaikella. Kysymyksessä on sentään verkkolehti eikä televisio.

  Uusintojen valintaperusteet ovat mielestäni tärkeät ja vaikeat, voihan niitäkin tietysti sovitella sitten matkan varrella ja toivomusten mukaan. Mikäli tehtävät ratkaisut sopivat kaikille, on silloin jotakin pieleen mennyttä jäänyt huomaamatta, luulisin.

 2. Värtsin sähköpostiin saa tehdä ehdotuksia. Huutoäänestystä en kannata.

 3. Pääsääntöisesti en kannata uusintoja.
  Jokainen lukija voi halutessaan selata mielin määrin vanhoja juttuja Värtsin etusivun alareunassa olevan valikon kautta ja tarvittaessa vaikka nostaa sieltä esiin jonkin tarinan yksinkertaisesti vain kommentoimalla sitä. Tällöinhän se ilmestyy heti välittömästi viidentoista tuoreimman kommentin listalle ruudun oikeaan reunaan, josta se on sitten muidenkin helppo avata katseltavaksi.

 4. Sen enempiä perustelematta sanon että ei systemmattisia uusintoja,
  kiitos.

  Uutta vaan kehiin ja jos vanhoja kaipaamme, niitä löytyy arkistosta.

  Alpo on vetänyt ”rekeä” ansiokkaasti eteen päin, toivokaamme, että
  hänelle löytyy apureita tarvittaessa.

 5. Hei,

  löydyitte Googlen kautta. Ukillani Johannes Lipitsäisellä on Tsiipakan Sisun jäsenkirja #1.. Haluaisin päästä kontaktiin nykyisen urheiluseuran kanssa.

  yt
  Anu A.

 6. Kysyin mielipiteitä vahojen artikkelien uusimieselle

  Tuli neljä mielipidettä. Kolme ihan julkisesti kommenttina ja yksi sähköpostilla (pitäisikö sanoa, että salaa, kun kommentit ovat julkisia) Kaikki suhtautuivat uusintoihin kielteisesti, ainoastaan minä kannatan niitä.

  Kaikki vastaajat ovat ”vanhoja konkareita” jotka tuntevat Värtsin jutut läpikotaisin kommentteineen. Mitäpä niitä uusimaan.

  Kaikkien vastauksien riveiltä ja niiden väleistä näkyy (siis minun mielestäni) itsekkyys, eli etsitään itselle jotain tiettyä juttua tai mitä tahansa ajankuluksi luettavaa. Kyllähän sieltä jotain kiinnostavaa voi löytyäkin. Mutta jos tiedät tai löydät jonkun hyvän artikkelin, joka pitäisi jakaa toisillekin, niin ehdota uusintaa, tai ainakin kommentoi. Asetu vaikka toimittajan asemaan.

  Jussi vielä tarkentaa miten Värtsin alareunasta löytyy. Olen nyt pari, kolme iltaa yrittänyt etsiä jotain tiettyä juttua, jonka nimen muistan, ja sitten sellaista, minkä nimeä en tarkkaan muista, mutta ainakaan minun tietokoneella ei ole edes paikkaa johon nimen kirjoittaisi

  Ainoastaan kalententeri, johon pitäisi tietää vähintäänkin vuosi ja kuukausi ja nimi suurin piirtein. Tuo hakeminen vastaa suurin piirtein kuin minulla olisi muutaman vuoden Karjalaiset vuoden kasoissa ja pitäisi etsiä joku tietty juttu.

  Sakari sanoo, että on vaikea valita. Eikö mitä. Jos arvoisat lukijat löytävät mielenkiintoisen jutun ja haluaisivat jakaa sen toisillekin, niin eikun esitys uusinnasta sähköpostiin tai vähintäänkin kommentointi. Toiumittaja ei voi alkaa valikoimaan juttuja oman mielensä mukaan, se olisi liian yksipuolista.

  Sakari sanoo, ettei tämä ole TV, mutta pian voi hyvinkin olla. Jos uusia juttuja ei ole eikä vanhoja uusita niin kohta näytöllä voi lukea jotain TV:stä tuttua, esimerkiksi ”Ei lähetystä”

 7. Jaaha. Minä se olin se yksi, joka salaa olin sitä mieltä, että ei uusintoja. Siksi ”salaa”, että ymmärsin Alpon toiveen silleen. ”Värtsin sähköpostiin saa tehdä ehdotuksia. Huutoäänestystä en kannata.” Eipä tullut ruuhkaa esityksistä kuitenkaan kummallakaan lailla.

  Alpo, kokkeileppa, jos muistat jutun nimen, tai osan siitä, tai aiheen tai vaikka tekstin osan. Kirjoita se googleen, pitäisi löytyä haluamasi juttu. Siitä kun kommentoit, niin..

  Mie jotenki piän, että vanhojen uusinta on niinku historian kirjottamista uuvestaan. Niinku.

 8. Vielä jatkan etsimisestä. Ainakin minun koneessa jopa Värtsin sivulla on kaksi kohtaa, millä etsiä. Ensiksi Arkisto, jonka alla kuukausittain järjestyksessä aikojen alusta, Toinen kohta kalenterin alapuolella, jossa mulla lukee ”Google N TEHOSTAMA.. Näillä löytyy.

 9. Ihanko tosissaan Tuula uskot, etten olisi kaikkia konsteja kokeillut, mutta asiaan..

  ”vanhoille konkareille” kaikki julkaistut jutut ovat vanhoja. Pitäisi pikkuhiljaa päästä irti tuosta itsekkäästä ajattelusta ja ajatella niitä, jotka ensi kertoja Värtsiä vilkuilevat. Heille vanhat jutut voivat olla uusia aarteita.

  Kunhan kysyin.

 10. Ei tuolle Alpolle pärjää. Nyt se iski tiskiin paremmat argumentit.

  Toisaalta vanhojen juttujen löytämistä haittaa se, ettei tiedä mitä pitäisi etsiä.

 11. Sanos muuta, Sakari. Joten melkein velvollisuus jakamiseen jää niille, ketkä löytää.. Sitä olen yrittänyt kainosti suositella.

 12. No entä jos löytäjä-jakaja löytää ja jakaakin väärän jutun?

  Oikiasti en ymmärrä, mikä nyt on hätänä? Ainahan jotakin löytyy kun selailee..

 13. Voip välleen tulla uusinnan uusinta ja kiinnostavin juttu jää uudelleen uusimatta.
  Mutta hyvä ajatus, ainut tosijaan on se, ettei tiijä mitä vailla joku ehtijä on:-)

 14. Minä olen selannut välillä noita Ajanpatinaa juttuja. Sieltä kyllä löytyy vaikka mitä 🙂

 15. Näyttää noita kategorioita olevan osimoilleen seihtemisenkymmentä, joten varmaan jokaiselle kulttuurinäläkee potevalle ja sitä sairastavalle löytyy mieleinen aihe. Ja ellei löyvvy, niin ainahan sen voipi ite rustata mieleisekseen. Ajan takoo nyt sitä, että ei ainakkaan hyvin isossa mittakaavassa pie nuita uusintoja ruveta viljelemmään, jottei niihen tautta terttomi mielenkiinto piäse kokonaan herpaantummaan:-)

 16. Kaipailin tietoa Juhani Örnistä, muistelin että
  hänen kirjastaan oli joskus juttu Värtsissä.
  Kyllä se ihan helposti löytyi, kun googlasin vain tuon
  henkilön nimen. Jos ketä kiinnostaa, niin tarinan nimi
  on Kaurapuuroa ja karsseria.

  Kerrottakoon samalla, että sukunimi heätti kiinnostusta,
  kun äskettäin Karjalasessa oli Kaspo örnin kuolinilmoitus.
  Kaspolla oli kytköksiä Kaustajärveenkin.

  Kiinnostaa myös onko Karjalan Liiton uusi puheenjohtaja
  Outi Örn sukua Värtsilän Örneille miehensä kautta? Ehkäpä sekin
  asia selviää.

 17. Juhani Örn on Joensuussa. Kova suunnistamaan js muutakin liikuntaa harrastaa. Myös kuorolaulua harrastaa. En muista tuota sukutaustaa lähemmin.

 18. Millaista mahtaisi olla digiaikaan sopiva rautalanka. Tarvitsisin pätkän sellaista. Yritän vääntää ajatusta, että JOS arwoisa Värtsin lukija tietää ennestään tai sattuu löytämään artikkelin, jonka haluaisi jakaa muillekin Värtsin lukijoille, niin antaisi siitä toimittajille tiedon värtsin sähköpostiin.

  Toimittaja tekee sitten siitä jutun tai mitä sitten tekeekään.

  Juttujen hyvä tihehys on mielestäni yksi -kaksi juttua viikossa yhteensä, olivatpa sitten uusia tai käytettyjä.

  Noista kategorioista, jotkut ovat selviä, mutta iso osa suuntaa- antavia ja jotkut jopa osuvat nappiin. Minä en osaa niitä käyttää. En esim osaa arvioida mitä alkaa ajan patina. Tarvittaisiin oikea toimittaja. Niitä voi tehdä lisää ja esityksiäkin saa tehdä.

  Monta kertaa on todettu, että uusiminen on tarpeetonta, kommentointi ajaa saman asian. Se ei ole aivan totta. Komnentti on helppo laittaa ja vaikutus on nopea. Parina ensimmäisenä päivänä kommentin jälkeen juttua on katsottu jopa monta sataa kertaa.

  Kun uusi juttu julkaistaan, niin sitten ehtivät mukaan nekin, jotka katsovat Värtsin vaikkapa viikottain tai harvemmin.
  … kunhan ehdotin

 19. Alpolta varsinkin tuo viimeinen asiapitoinen virke/artikkelin osa on kannatettava, koska se tosiaan antaa ”mattimyöhäisille” toiminta-aikaa eli lukuaikaa muutaman päivän lisää, hyvä👍

 20. Vielä yksi asiapitoinen huomio Värtsistä. Nimittäin KAIKKI roskapostit on lähettänyt ”verkkolehden lukija” . Sellaiseksi kelpaa mikä merkkijono tahansa. Sähköpostiksi kelpaa myös melkein mikä vain kunhan siinä on @ Aatteleppa ite.

 21. No jopas nyt jotakin. Vaikea jäljittää

 22. Onneksi viisaat filtterit suodattaa valtaosan pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *