Yhteislaulutilaisuus

Teksti ja kuvat: Alpo Rummukainen

Värtsiläisten seuran yhteislaulutilaisuus pidettiin tiistaina Värtsilän kirkolla.

Vesa Honkanen lauloi ja laulatti kitaran säestyksellä. Vesa oli palannut Lapin matkaltaan ja toi tervehdyksiä Lapin lumosta. Ruska on kuulemma niin mahtava, että paras ruska sitten koskaan.

Värtsiläisten seuran puheenjohtaja Aulis Kosonen kertoi seuran toiminnasta. Tämä on toiminnan kannalta katsottuna varmaan hiljaisin vuosi koskaan. Kevätkokous jäi koronan vuoksi pitämättä samoin suunnitellut kesän tapahtumat ja retket. Perinteinen joulupuuro aiotaan kuitenkin nauttia yhdessä, ellei koronamääräykset kiellä sitäkin.Laulutilaisuudessa tupa ei ollut täynnä tällä kertaa. Reilu parikymmentä henkeä sopi hyvin hajautumaan ympäri seurakuntasalia turvavälit säilyttäen.

Edellisestä tapaamisesta oli niin pitkä aika ja kuulumisten kyseleminen ja kertominen ei meinannut loppua edes laulun ajaksi. Karjalan kansa on selvästi puheliasta ja laulavaa kansaa.

Laulun lomassa juotiin maittavat kavit. Pullaa ja karjalanpiirakoita riitti matkaeväiksikin. Suuret kiitokset puuhahenkilöille.

Sää ulkona oli mitä parhain. Aurinkoinen poutapäivä. Uutisissa kuitenkin varoitettiin jo seuraavana päivänä tulevan pahin sade ja myrskyrintama tänä kesänä. Leikkuupuimurit työskentelivät pelloilla kuumeisesti ja yrittivät saada sadon talteen ennen sadetta.

Share

4 comments for “Yhteislaulutilaisuus

 1. Jussi Raerinne
  16.9.2020 at 18:12

  Tarkoitus oli tulla mukaan laulamaan, mutta mainitut sadonkorjuutehtävät työllistivät itseänikin ja puoli viideksi piti ehättää vielä Joensuuhun kokoukseen ns. yhteisiä asioita hoitamaan.
  Hyvältä olisivat piirakka- ja pullakahvit maistuneet; harmittaa nämä yhteensattumat mutta tällä kertaa kävi näin.
  Kiitos Alpolle jutusta!

 2. olli-pekka Sistonen
  19.9.2020 at 7:38

  Kauniit on Värtsilänkin maisemat. Hienoa lukea että siellä kulttuuri vielä kukoistaa ja lauluvoimaa käytetään.

 3. Alpoaatos
  21.9.2020 at 15:33

  Kauniista säästä oli sen verran riesaa, että kännykkäkuvista tuli vain mustia otoksia, Keittiöhenkilöstä tuli kyllä kaunis kuva, mutta julkaisulupa jäi kysymättä.

  Historia Valkoisesta talosta tuli ostettua, mutta ei ole vielä kokonaan luettu. Mielenkiintoinen seikka huoneiden järjestyksestä on tullut jo selväksi.. Yksi tai kaksi hoidokin huonetta ja sitten hoitajan huone. Sitten taas pari hoidokin huonetta ja yksi hoitajan huone, Siellähän on ollut hoitajia melkein yhtä paljon kuin hoidokkeja. Mites se noin menee.. No, aika oli tieysti erilainen

 4. alpoaatos
  22.9.2020 at 14:34

  Edelleen Valkoisen talon historiasta noukittuja pikku tietoja.. Vaikka oli puulämmitteinen talo, niin liiteriä polttopuille ei ollut ja halkojen pudotuskuilu näyttää unohtuneen piirustuksista, joten halot piti pujottaa ikkunasta pannuhuoneeseen.

  Sattuuhan sitä

  Kaustajärven uuden vartiorakennuksen saunan piirustuksista puuttui ovi, eikä sitä kukaan näytä huomanneen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *