Hei sinä yli 70-vuotias!

Kuva: Iltasanomat, Linkki jutttuun.

Jos tarvitset apua esim. kauppa asioiden hoitamisessa tms. Värtsilän Pitäjäyhdistys tarjoaa apua asiointiin ja muihin palveluihin vanhuksille yhteydenotot: Matti Jaatinen 040 586 3803

Share

16 comments for “Hei sinä yli 70-vuotias!

 1. Värtilässä tuntuu homma olevan hanskassa,
  Se on erittäin tärkeää siellä haja-asutusalueella.

  Täällä Join kaupungissa meinaan kokeilla kaupan kotiinkuljetusta.
  Sitä vielä pähkäilen kuka käy apteekissa? Tyttären perhe
  kun on aivan toisella puolella Suomea. Opiskelijapoikakin
  poistui paikkakunnalta, kum kampus suljettiin.

  Sitä vielä, että kaikilla vanhuksilla ei ole nettiä
  eikä kokemusta siellä toimimisesta.

  *
  Koulut ovat kiinni, mutta nyt ala-asteikäiset pyörivät
  päivät pitkät isoissa ryhmissä läheisellä leikkikentällä.
  Ilmeisesti vanhemmat ovat töissä ja lapset valloillaan
  vailla tekemistä.

 2. Kaikki on suhteellista koronavirusten ohjeissa. Kaupungissa ihmiset yhden kauppareissun yhteydessä tapaavat enemmän ihmisiä kuin me täällä kuukaudessa. Nyt on hirmuinen varjelu, ettei vanhat ihmiset saa virustartuntaa ja kuole. Kaikki nämä viimevuodet vahukset ovat vain olleet taakka yhteiskunnan kulu erä. Vanhusten parasta varmaankin ohjeilla tarkoitetaan, mutta tulee myös mieleen ajatus syrjinnästä.

 3. Kyliltä kuultua ja pohdittua; onko kaikki tieto kerrottu tästä viiruksesta meille?. Melkoisen kovat otteet Suomessa nyt. tuntuu jopa ylireagoinnilta. Mutta tietysti jos vaikka italian tilannetta katsoo voi olla huonot ajat tulossa..
  Ja rahavarojakin valtiolta löytyy yhtäkkiä todella paljon, ei lopu kesken.

 4. Minun mielestä todella hyvin ”ylireagoitu” . Jos meidät kansalaiset saadaan tällä tavoin pidettyä muutama viikko erillään mahdollisista taudinkantajista, niin on voitettu paljon. Luultavasti Italiassa ei reagoitu ajoissa ja samoin lienee (minun mielestä) käynyt Espanjassa. Juuri hätatilan julistamisen kynnyksellä vielä kannustettiin kansaa osallistumaan naistenpäivän kulkueisiin. Viikon päästä niistä kulkueista sairaalat olivat jo täynnä. Todella iso virhe.

 5. Mitä suurempi väestön tiheys sen nopeampi viruksen leviäminen. Kävimme vaimon kanssa normaalin iltapäiväkävelyn. Runsaan kahden kilometrin matkalla tuli vastaan kolme ihmistä. Hyvin mahduimme ohittamaan toisemme turva väli huomioiden.

 6. Kalevin lailla rupesin muistelemaan omia ulkoilemisiani, Meidänkin ruokakunta kävelee lähes päivittäin 1-2 tuntia. Muistaakseni syksypuolella tavattiin yksi ulkoileva ihminen ja kaksi pientä koiraa. Sitten yksi mies oli passissa kun koira ulkoilutti jänistä. ( vai olikohan se edellisenä talvena) Tämän vuoden puolella on ollut hiljaisempaa. Mutta hyvin täällä sopisi sivuuttamaan jos tapaisi toisen ihmisen. Kaupoilla voi tietysti olla muitakin ihmisiä.

  Noista THL:n ohjeista saa helposti sen käsityksen, että me vanhat ollaan niitä jotka levitetään koronaa. Esimerkiksi tuo kuva, jossa ilmeisesti kaksi yli 70 naista istuu kupposella. Minusta tuo olisi parempi niin, että toinen istujista olisi lapsi tai nuori. Kuvatekistiksinä olisi esimerkiksi : Nuori, muista turvaväli. Älä mene varsinkaan vanhojen ihmisten lähelle, koska sinäkin voit tietämättäsi kuljettaa Koronavirusta mukanasi

 7. No niin, nyt se tuonen korona-viikate rupes niittämään satoa Suomessakin. Ensimmäinen kuolonuhri tänään.

  Rouva Eeva Ahtisaari, presidentti Martti Ahtisaaren puolisokin on sairastunut ko virukseen.

  Suap nähä miten tässä nyt käyp tuon viruksen kanssa. Mikä lie virus ja mistä lie alakusa suanu.

  Ei oo hyvä että tuommosta sattuu ja on liikkeellä.

  Harmin paikka. Valamiissa mualimassa.

 8. Korona-virus on lähtöisin Kiinasta. Kyseessä on zoonoosi, eli eläimestä ihmiseen siirtynyt virus. Ihan kuin aikanaan sars, joka siirtyi ihmiseen sivettikissasta tai mers, joka siirtyi ihmiseen kamelista.

  Korona-viruksen ”koti” on Wuhanin maakunta, sieltä se levisi Kiinan muille alueille ja kiinalaisturistin tuomana todettiin Suomessakin jo tammikuussa Lapin laskettelukeskuksessa. Koronaa epäillään alkujaan lepakkojen taudiksi. Viruksen ihmiseen siirtänyt välittäjäeläin on tunnistamatta.

  Rakenteensa perusteella koronaa ei epäillä laboratoriossa tuotetuksi.

 9. Kunhan ei ole biologinen ase tämä pöpö, toivottavasti ei ole sellainen.
  Saddam Husseiniakin syytettiin ko tehtaista Irakissa.

 10. Lie mökkiläinen Putinin trolli.Niiralan rajanyliitäjien FB -sivustolla näitä on useitakin.

 11. kiitoseilaskettelukeskukset ja Kiitoseilaskettelukeskukset , kaksi eri väristä logoa.

  Netissä, televisiossa, radiossa, lehdistössä on tietoa maailman menosta.

  Kansalaiset tietää mitä maailmalla tapahtuu, ja Suomessa.

  Onhan sotia ollut ja nytkin soditaan jossain päin maailmaa.

  Trollia ja hakkereita on joka ryhmässä. Myös Niiralan rajanylittäjät ryhmässä.

  Samoin tässä VÄRTSI Värtsilän verkkolehdessäkin.

  MÖKINMUIJA

 12. Pitäisiköhän minunkin muutella nimeäni tai nimimerkkiäni, niin vaikuttaisi että täällähän on aktiivista porukkaa, mutta olkoon. Nämä nimet saa kelvata.

  Tuosta korona viruksen alkupaikasta olen jostain lukenut sellaisen tarinan, että joulukuulla Niilin jokiristeilyllä olisi ollut kiinalaisia turisteja jotka sairastuivat.

  WHO ei anna lausuntojaan oletusten perusteella. Vuhanin maakunta on alkulähteeksi kirjattu. Saattaahan olla, että tukimuksia tehdään taakse päin, eli mistä se on Vuhaniin tullut

 13. Tämmöset on nyt ajat. Kyttäämistä Iltalehdessä, tv:n ääressä ja somessa. Kyllä olis aikaa vaikka lukea Värtsiä. Tai kirjottaa sinne, mutta kun ei synny.. Mulla on varmasti vääränlainen työkalupakki.

  Onneksi täällä perukassa voi olla ulkona, eikä välttämättä näe yhtään lajitoveria. Ja kun meilä on luntakin reilusti niin potkuri luistaa hyvin. Ja suksetkin.

 14. Luulisi, että pian juttukin luistaa, kun on luistavat kelitkin.

 15. Ennen oli ihan mukava mököttää pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä, ei mitään valittamista.

  Nyt korona-aikaa elettäessä harmittaa niin pirusti kun viranomaiset ovat määränneet että on pakko olla kotona.

  Viranomaismääräyksellä ei ihmisen ole hyvä yksin olla.

 16. Kelit tuntuu jatkuvan hyvinä, paitsi Värtsilän laaksossa, jossa sukseen tarvitsis luiston takia laittaa keskikesän voiteet.
  Sään mukaan olisi muutama pilkkikelinenkin päivä, kun olisi niitä toukkia tai matoja. Niitä, kun pitäisi taas hakea tuolta ruuhka marketista näin karateenilaisen. Kun itsellä ei ole matotuotantoa, edes lapamatoja ja enkä ole iso kihokaan jotta olisi omaa kihomatotuotantoa. Niin pitänee rautakangella kaivella routaisesta pellosta tavan matoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *