Sana on vapaa. Viikko 9/2020

Viikon ensimmäiset paikallisradion uutiset uutisoivat suurin kirjaimin, kuinka rautaietä täytyy parantaa Venäjältä Värtsilään, koska lantakuormia alkaa tulemaan oikein ennenäkemätöntä vauhtia. Kuva pienempimuotoisesta sonnanajosta ET-lehden keskustelupalstalta.

14 comments for “Sana on vapaa. Viikko 9/2020

 1. Ei uskoisi, mutta on ihan mukava nähdä lunta. Kymmenisen senttiä tuli kuivaa pakkaslunta. On se paljon mukavampaa kuin räntä- tai vesisade näin hiihtolomien aikaan.

 2. Lumi ja auringonvalo outo ilmiö tänä talvena. Jospa nämä ilmat vähitellen tasaantuisivat.

 3. Pikkuhiljaa pakkasten tultua Saimaan jää vahvistuu ja pilkkijä voi mennä tuntemilleen luodoille turvallisesti.

 4. pilkkimiehen legendaariset viimeiset sanat ( ei vitsiksi vaan varoitukseksi)

  – mitkä rihlostimet nää on
  – viime viikolla ainakin kesti
  – hiton hyviä uveavantoja
  – kyllä mie kun venakotkin
  – tästä mennään että heilahtaa
  – kokeilen piruuttani tuosta
  – kyllä se vielä raktorin kestää
  – kateellisten kylttejä

 5. Huumorilla ja varoituksilla on aina toki paikkansa mutta jäätilanteiden arvioinneissa paras asiantuntemus näyttää yleensä löytyvän rannalta eli niiltä tahoilta, ketkä eivät veden päälle itse välttämättä koskaan mene.

  Toisaalta – veden varaan jopa erittäin ikävinkin seurauksin voivat joutua tietysti vain he, jotka eivät pysy siellä rannalla!

 6. Jussilta tosi hyvä kommentti, mutta olipa tosi hyvä kävelylenkki tänään järven jäällä

 7. Tänään pien Saimaalla pilkillä. Retkiluistijoita oli joka puolella pilkkiavannon ympärillä suurella pien Saimaan selällä. Tänään retkilluistimilla oli myös yliopiston opiskelijoita monesta maasta, jotka olivat tulleet opiskelemaan tänne Lappeenrantaan. Meidän pilkintä harrastuksena ja jäänvahvuus heitä kiinnosti.

 8. Nyt kun näyttää, että koulukeskusta rakennetaan. Onko valittu lupavaiheessa kosteusvastaava. Onko tilat nopeasti muunneltavat, jos ympäristön tarpeet muuttuvat.

 9. Pilkkimiehen viimeisiksi sanoiksi sopii tänä talvena tämäkin sanonta:
  Nyt on hyvät pilkkikelit, ei väsy avantoa kairatessakaan, kun parhaillaan saa avannon ihan kantapäällä polkaisten. Joskus jopa isonkin.

 10. Kohta puuttuu Lintunen asiaan.
  Esikunta jo varoittelee.

 11. Kun tänne pyydetään nuorekasta menoa, niin tässä vihje. Katelkaapa ja nimenomaan kuunnelkaapa tarkalla korvalla YouTubesta musikaali Hamilton:An American Musical . Lontoon murteen osaamisesta ja avoimesta mielestä on apua tämän ymmärtämisestä. On hieno teos, kertakaikkiaan. Tämä ei ole pois tangoilta tai vaikkapa kalevalatrokee-mittaiselta kansanmusiikista, mutta on hieno veto nuorisolta.
  Wau!

 12. Niin ja historian tietämystään ei ole pahasta..

 13. Hip hap huu
  nyt on maaliskuu!

  Aloitetaan Alposta ja
  toivotellaan onnea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *