Uusikylä-Patsola osakaskunnan vuosikokous

Sunnuntaina 8.3.2020 klo 12.00 Värtsilän Riistamajalla, Selkäkyläntie 76, Värtsilä

Käsiteltävänä sääntöjen 12§ mukaiset asiat.

Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

Hoitokunta

1 comment for “Uusikylä-Patsola osakaskunnan vuosikokous

 1. Osakaskunta?
  23.2.2020 at 21:50 (edit)
  Ilmoituksessa ei kerrota ketä kutsu koskee. Omistin mökin muutamia vuosia Värtsilässä, oli vesikunnan vesijohto ja osuus vesialueisiin mutta mihinkään kokouksiin ei kutsua tullut. Eikä tule sieltä päin lehteäkään kotiin.
  Nyt on mökki myyty eli eipä asia enää minulle kuulu mutta mielenkiinnosta kyselen kun tuo osakaskunta ei oikein aukene.

  Jussi Raerinne
  23.2.2020 at 23:56 (edit)
  Osakaskunta tai tarkemmin kalaveden osakaskunta on 2000-luvun taitteessa tapahtuneen yhteisaluelain muutoksen myötä käyttöön otettu ilmaisu, joka siis tarkoittaa käytännössä samaa kuin entinen kalastuskunta.
  Kokoukset ovat julkisia eikä niiden ilmoituksissa siitä syystä yleensä mainita mitään erityistä kohderyhmää. Kokousilmoitukset on julkaistava sääntöjen mukaisesti ja yleensä tämä vähimmäisvaatimus täyttyy jo paikallislehdessä olevan ilmoituksen myötä; henkilö- tai edes talokohtaisia kutsuja tuskin lähetettäneen missään vaikka se ei luonnollisestikaan ole kiellettyä.
  Kokouksissa päätetään kaikista käytännön kalastusasioista, koskevatpa ne sitten maanomistajien/paikkakuntalaisten tai vierailijoiden oikeuksia ja velvollisuuksia. Puhe- ja läsnäolo-oikeus on jokaisella kokouksen osanottajalla mutta äänioikeus yleensä vain kuitenkin vesialueosuuksien omistajilla. Tämä vao-omistus taas ei ole suinkaan mikään automaatio vaikka omistuksessa olisikin maa-alueita eli kiinteistöjä, ei välttämättä edes silloin kun ne rajoittuvat rantaan. Asia selviää varmuudella vain kiinteistörekisteriotteesta. Oikeudet yhteisiin vesialueisiin seuraavat kiinteistöä kaupanteon yhteydessä aina silloin kun kyseessä on koko tilan myynti mutta määräalaa koskevassa kaupassa vain silloin kun siitä tehdään maininta kauppakirjaan.

  Sakari H
  24.2.2020 at 13:17 (edit)
  Näyttää, että osakaskunta-kommentit eivät kirjaudu jutun yhteyteen.

  Jussi Raerinne
  Nyt näiden kommenttien pitäisi näkyä täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *