Muikkupatakukko

Jäätilanteitten takia ei tänä talvena ole paljon muikkuja näkynyt markettien tiskeillä.
Nyt sitä on ollut muutaman päivän tarjolla. Niin sitä piti ottaa ja tehdä monenlaisia herkkuja.
Pitkästä aikaa tehtiin sellainenkin, kuin patakukko, muikkupata tai kuka miksikin sitä kutsuu

Sovellettiin perinteitä hieman omalla reseptillä.

Voideltiin laakea pata joka vuorattiin vedessä liotetuilla Vaasan ruispaloilla. Amerikan pekoni siivuja ohuelti alimmaiseksi, sitten muikut ja taas pekonia. Lopuksi kansi ruispaloista ja uuniin hautumaan aluksi 150 asteeseen ja lopuksi 75 asteeseen muutaksi tunniksi. Uunista ulos ja vuoasta laudalle ja ei kun nauttimaan Oivariinin kera.

Maun mukaan kuoren voi rakennella mistä tahansa vaikka pulla palasista, kukin makunsa mukaan

12 comments for “Muikkupatakukko

 1. Hyvältä näyttää Marjatan ja Hempan ruajokset ja taiten maistuu vielä paremmalle, hieno homma terttomi:-)

 2. Hyvältä näyttää ja varmaan maistuukin.Hyvä, kun ette pitäneet omana tietonanne!

 3. Meinasin tehä lähes samanlaisen, mutta ei ollu leipee, oishan sitä tietysti ollu vinnissä, vuan kun pennut ol syöny tikaportaat. Piti vuan pyöräyttee muikut ruisjauhossa ja viskata pannulle, hyvä tul näinkin ollen:-)

 4. Jiätilanne on tosiaan ollu meleko huono, joten pakastemuikkuja ei oo ollu saatavilla:-)

 5. 👍kiitos Hemppa vinkistä.Tätä kokeillaan.

  Poikamies kerro mulle tietämättömälle mikä on terttomi?😮

 6. Se on juurikin näin, tasan tarkkaan, aivan justiinsa, täsmälleen, ehdottomasti. Riippuu siitä mistä roikkuu mitä kulloinkin tarkoitetaan. Auttoiko asiaa ymmärtämään?

 7. Se on vanha Karjalainen viidakon sanonta:-)

 8. Mitenkä työ saitta sen kukon pois paistovuokasta.. minä söisin sen varmaan suoraan kattilasta. Meidän huushollissa helppous (laiskuus) on vaikuttanut patakukkoonkin niin, että on jätetty leivät pois kokonaan. Jälelle on jäänyt vain kalat, pata ja sen kansi. Kun puolet ruokakunnasta ei syö lihaa niin on pitänyt jättää läskit ja lihatkin pois. Vähän voita ja ruokaöljyä vielä sallitaan.
  Kiitos ohjeesta. Kokeilemisen arvoinen kukko.

 9. Terttomi ymmärsin.☺️
  Hieno murresana Laatokanlaakson viidakoista.
  Kiitos antropologi Poikamies.

 10. Kukon poisto padasta, oli kysymys:
  Keraaminen lasipintainen vuoka voideltiin Juoksevalla Floralla. Kumotessa se vain luiskahti ulos vuokasta.

 11. Tänään otimme Lappeenrannasta puolikiloa Pyhäjärven muikkuja mukaan Kaurilaan. Kaurilassa odotti omat kasvattamamme perunat kellarissa. Voissa paistetut muikut, keitettyjen perunoiden ja salatinkera on suomalaista herkkua.

 12. Tämä kannattaa kokeilla. Minä hyödynnän Kalat jotka pilkkiin on tarttunut. Ahvenet laitan savupönttöön. Suuret ahvenet heti ruokapöytään. Lämpimistä pienistä ahvenista ruodot erottele ja teen uskomattoman hyvää kala peruna laatikkoa. Janssonin kiusaus saa uuden kilpailijan. Kerros perunasipuli sekoitusta, savuahvenia, viisipippuria ja ripaus suolaa perunoiden joukkoon. Päälle reemikermaa ja juusto raastetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *