Tervetuloa Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n jäseneksi!

Kyläläinen tai muualla asuva, tervetuloa jäseneksi! Pidetään Värtsilä vireänä myös vuonna 2020. Hyvää uutta vuotta kaikille!

Toiminnan tarkoitus

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n toiminnan tarkoituksena on Värtsilän kylän kaikinpuolinen kehittäminen ja kyläläisten kaikinpuolisen hyvinvoinin vaaliminen j a edistäminen sekä kyläläisten, yhdistysten ja yhteisöjen yhteistoimintaelimenä toimiminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tiedotus-, esitelmä- ja keskustelu-tilaisuuksia, tekee aloitteita viranomaisille ja muille tahoille, pitää yhteyttä päättäjiin, edistää kyläläisten yhteistoimintaa, järjestää yhteistyössä jäsenyhdistysten ja yhteisöjen kanssa vapaa-ajanvietto mahdollisuuksia kaikille kyläläisille, edistää kylässä elinkeinotoiminnan yleisiä mahdollisuuksia ja ottaa hoitaakseen kylän kehittämiseen liittyviä hankkeita.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä ja muuta omaisuutta, ja vuokrata niitä, toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä harjoittaa sellaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, joka muutoin välittömästi liittyy yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseen taikka joka voidaan katsoa taloudellisesti vähäarvoiseksi.

Jäsenyys

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen toiminta-alueen asukas ja loma-asukas. Varsinaisilta jäseniltä ei peritä jäsenmaksua. Kannattajajäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö, yhteisö ja yhdistys, sekä ulkopaikkakuntalainen. Kannatusjäsenmaksu ja sen suuruus on vapaaehtoinen.

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n tilinumero: Osuuspankki FI13 5153 7040 0101 90

Lähetä jäsenyyteen liittyvät yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen pitajayhdistys@vartsila.fi

6 comments for “Tervetuloa Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n jäseneksi!

 1. Sen verran kiinnostaa tämä nyt framilla oleva yhdistysasia, että kaivoin tämän vanhan jutun esille.

  ”Varsinaisilta jäseniltä ei peritä jäsenmaksua”. Eikö tuohon voisi tehdä muutosta? Silloin ”jäsen” tuntisi itsensä jollakin lailla jäseneksi ja voisi osallistua yleiseseen kokoukseen ja olla siellä aktiivinen?

  Tulipahan vain mieleen.

 2. Oisin Tuulan kanssa jäsenmaksusta samaa mieltä. Nyt en oikein tiedä olenko jäsen vai en.

 3. Jäsenyys ja maksu asia yhdistyksen säännöissä.

  Kannattajajäseneksi voi liittyä myös kyläläiset ja loma-asukkaat muiden mainittujen lisäksi.

  Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä maksutta toiminta-alueen asukas ja loma-asukas.

 4. Kuten Tuula tuossa aiemmin sanoi, jäsenmaksun maksaneena ”jäsen” tuntisi olevansa enempi jäsen ja olevansa oikeutettu olemaan aktiivisesti mukana. Jäsenmaksuista myös kertyisi jonkinmoinen summa, joka yhdistykselle ei kai olisi haitaksi.

 5. No saapiko sitä kysyä, montako jäsentä siellä yhdistyksessä on? Siis jäsenluettelossa?
  Ei oo pakko vastata, ulkopuolelta leirin huutelen.

  Tiedän, että muuallakin maassa kyläyhdistykset toimivat periaatteella ”kaikki kyläläiset ovat jäseniä”.
  Se ei kaikilla kylillä ole oikein toiminut.

  Ei Värtsilä mihinkään häviä. Ja E-M ihan oikein kirjoittaa, pesänhoitaja vie jos jotakin on vietävää, eli kaikki muut häviää. Voi olla läpihuutojuttu käräjäoikeudessa.?

  Jos jotakin uutta, on olemassa semmoinenkin kuin sosiaalinen yritys nykyisen tilalle. Siihen on omat sääntönsä,
  toimivat esimerkiksi juuri työllisyysasioissa tuolla tavalla, millä Värtsilän Pitäjäyhdistys on toiminut. Tosin se 1.9.2024 voimaan tuleva (toivottavasti ei tule) pilaa senkin mahdollisuuden. Se uudistus suorastaan hävytön minun mielestä.

 6. Pitäjäyhdistyhän voi sen sääntöpykälän mukaisesti ihan laittaa kaikille kyläläisille lomalaisille ja kelle tahansa kannatusjäsenmaksu kortteja. Alkuvuosina niitä siirtomaksu lappuja jaettiin eri tapahtumissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *