Hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2019

Hyvää itsenäisyyspäivää lähellä- ja kauenpana asuva Värtsin väki

6 comments for “Hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2019

 1. Kävin nostamassa lipun salkoon, ja kun istahdin tähän läppärin äärelle, totesin ilokseni, että lippu liehuu myös Värtsin salossa, luultavasti myös Arppen pihassa. Lippumme herättelee joka kerta ajatuksia, josta yksi on: lippumme kertoo ihmeestä, joka alkaa samalla alkukirjaimella kuin itsenäisyys. Se on IHME.

  Mitä enemmän tutkistelen Suomen itsenäisyyden syitä, sitä enemmän kallistun ihmeen puoleen. Omat muistikuvani talvi- ja jatkosotien ajoilta ovat vähäiset – päällimmäisinä sankarihautaukset, sotainvalidit (Isäni ennen muita), sotavangit piikkilanka-aidan takana ja tuvan ruokapöydässä, evakot. Vasta historiatutkimuksen kertomukset ennen muuta kertovat ihmeestä.

  Tätä ihmettä – tähän aikaan sivitettuna – toivon nyt, kun Suomi etsii ratkaisuja monimutkaisessa ihmiskunnassa ja – luomakunnassa.

 2. Hyvää itsenäisyyspäivää Ruotsiin serkkujen perheille ja kotomaahan myös !

 3. JUHLAJUMALANPALVELUS tuli Helsingin tuomiokirkosta. Se oli valloittava kokemus, mistä erityisesti tämänkertainen saarna puhutteli. Monta saarnaa olen kuullut. Mutta tämä oli niitä parhaita. Se istui tilanteessa kuin nappi sille tarkoitetussa lävessä.

  Ekumeeninen rakenne antoi mallia eduskuntaan yhteistyön mahdollisuudesta. Tosin kirkkojenkin välinen yhteistyö on kovin inhimillistä. On vielä matkaa siihen, että toisen kirkon jäsen voi -vierailla – toisen kirkon ehtoollisella. Mutta sekin aika vielä koittaa – uskon ja toivon niin.

  Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa kaikille!

 4. Erkki A

  Ruotsin serkut kiittää ja toivottaa Hyvää Itsenäisyspäivää kaikille serkuille ja myös kaikille Värtsin lukijoille.

 5. Tänään Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä minun aamulenkkini oli Suomen lippujen koristama. Lenkkipolkuni kulkee Saimaan Ammattikorkeakoulun ohitse, jossa hulmusi tuulessa viisi Suomen lippua. Saimaan Ammattikorkeakoulun vieressä Yliopiston leijonakuvioiset liput tuulessa vaakatasossa hulmusivat. Siinä polkuni vieressä näin Saimaan pyrkivän jääpeittolla laineensa laittamaan talvitauolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *