Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 3.6.2019

Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – Toukokuu 2019

Rajavartioston valvomalla maastorajalla ei havaittu toukokuussa yhtään henkilön aiheuttamaa luvatonta rajanylitystä.

Rajavartiosto antoi toukokuun aikana kaksi kertaa virka-apua poliisille, suoritti poliisin pyynnöstä kolme YJT-tehtävää ja teki poliisin kanssa yhden yhteistoimintapartion. Ensivastetehtäviä rajavartiosto suoritti kerran.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto kehottaa ulkoilijoita huomioimaan rajavyöhykkeen kulun ja siihen liittyvät merkinnät liikkuessaan rajan läheisyydessä maasto- ja vesialueilla. Rajavyöhykkeellä liikkuminen on aina luvanvaraista. Sääolosuhteiden heikentyessä ja huonon näkyväisyyden vallitessa on syytä olla erityisen huolellinen.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin toukokuussa 95 293 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä lisääntyi vuoden 2018 toukokuuhun (92 679) verrattuna lähes kolme prosenttia. Vuoden 2019 alusta lukien Niiralassa on suoritettu 433 853 rajatarkastusta, joka on vajaat kolme prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018 (446 397).

Suomalaisten rajanylittäjien osuus toukokuussa oli noin 52 prosenttia (49 278) ja venäläisten rajanylittäjien osuus noin 47 prosenttia (45 028). Muiden maiden kansalaisuuksia oli noin prosentti (987) kokonaisliikenteestä. Vuoden 2018 toukokuussa suomalaisten osuus oli noin 58,5 prosenttia (54 254) ja venäläisten 40,5 prosenttia (37 418).

Toukokuussa Niiralassa evättiin maahanpääsy puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi seitsemältä henkilöltä. Kahdessa tapauksessa henkilöille määrättiin Schengen-aluetta koskeva maahantulokielto. Perusteena tapauksissa oli epäilty rikollinen toiminta.

Joensuun lentoasemalla suoritettiin rajatarkastus 849:lle Schengen-alueen ulkorajat ylittävälle henkilölle toukokuussa.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti toukokuussa 353 henkilöä.

Rikostorjunta

Toukokuussa Niiralassa havaittiin neljä epäiltyä rattijuopumustapausta. Lisäksi havaittiin kolme ajoneuvon kuljettamista oikeudetta, kolme paljastinlaiterikkomusta, yksi vaarallisen esineen hallussapito, kaksi ulkomaalaisrikkomusta, seitsemän liikenne- ja ajoneuvorikkomusta sekä joukko muita, vähäisempiä rikkomuksia.

Rikkomusten seuraamuksina annettiin yhteensä 10 sakkoa ja 43 huomautusta. Epäiltyjen rattijuopumusten ja vaarallisen esineen hallussapidon osalta Pohjois-Karjalan rajavartiosto suorittaa tapausten esitutkinnan.

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentajan sijainen, puh. 0295 423 000.

1 comment for “Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa 3.6.2019

  1. Te rajavartijat teette työttä minkä kiitoksen ansaitsette. Aina kun kohtaan rajanvartian auton moikkaan ja nostan käteni tervehtien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *