Värtsilän toukosiunaus

Perinteinen toukosiunaus järjestettiin keskiviikkona 22.5. klo 13 Arppen pihan ja Hotelli Joen maisemassa. Paikalla oli 46 osanottajaa ja heidän lisäkseen laulamassa pistäytyi Värtsilän koulusta 5 oppilasta kahden opettajan johdolla. Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Antti Lempinen oli ehtinyt myös Värtsilään. Maataloustuottajien puheenvuoron käytti Veijo Mantsinen.

Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja tuo terveisä ja kertoo toukosiunauksen perinteestä

Värtsilän koululaisten mukavaa laulua oli kiva kuunnella

Tällä kertaa ei mukana ollut ortodoksisen kirkon edustajaa. Toukosiunauksen toimitti pastori Antti Happonen kylvövakkaa pitäneen Värtsilän yhdistyksen puheenjohtajan Markku Saukkosen avustamana. Kanttorin tehtäviä hoiti Merja-Riitta Pirkkalainen.

Myös Wärtsilän mustat saivat siunauksen kasvulleen. Siemenperunoita voi kysellä Esko Nylanderilta. Toivottavasti Värtsilän oma maatiaisperuna säilyy pelloillamme ja puutarhoissamme! Tätä toivoo erityisesti Värtsilän Kotiseutuyhdistys, joka palautti sen unohduksista takaisin. Siis mustan maatiaisperunan, joka tuottaa – valkoisen – kukan.

Vakassa jyviä, maassa korillinen Wärtsilän mustaa

Lopuksi kokoonnuttiin Hotelli Joen tiloihin yhdistyksen emännän ja avustajien tarjoamille kahveille. Tunnelma oli lämmin. Vesisadekin alkoi vasta myöhemmin, ja sitä piisasikin ihan tarpeeksi.

Kahvi maistui mukavassa seurassa

On hyvä muistaa, että toukosiunausten järjestäminen Eläkeliiton toimesta alkoi Pohjois-Karjalasta rovasti Heikki Savolan aloitteesta. Ne ovat eri paikkakunnilla hyvin suosittuja, Tohmajärvelläkin molemmissa tilaisuuksissa. Itse perinne taas menee vuosisatojen taakse historiaan. Sen alkuperä on kirkollinen, mikä näkyy nykyisinkin siinä, että Eläkeliitto toimii yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Mukana oli runsaasti porukkaa

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *