Värtsilän kirkko maalataan

Tohmajärven ev.lut. seurakunta on päättänyt kirkkoneuvoston kokouksessa 26.3.2019 tehdä urakkasopimuksen T:mi Rakennusmasi M Makkosen kanssa Värtsilän kirkon maalauksesta kesällä 2019. Maalaustyö ja siihen liittyvät korjaustyöt on tarkoitus tehdä touko-kesäkuun aikana. Toukokuun 15. päivää on kaavailtu urakan alkamispäiväksi. Siitä lähtien noin kaksi kuukautta eteenpäin kirkko ja sen pihamaa ovat työmaa-aluetta, jolloin kirkko ei ole käytössä.

Kirkkohallituksen avustus ja Värtsilän pitäjäyhdistyksen keräämät varat riittävät kattamaan urakan kustannukset. Viime vuonna samaisen Kirkkohallituksen avustuksen turvin kirkon sadevesijärjestelmä saatiin korjattua nykyaikaa vastaavaksi. Valitettavasti seurakunnalla ei tällä hetkellä ole varoja kohentaa Värtsilän kirkon lämpötaloutta. Edessäpäin olevina vuosina vuoroaan ovat odottamassa sekä Tohmajärven kirkko että Kemien srk-talo. Seurakunnan talouden rasitteena ovat myös kattamattomat alijäämät menneiltä vuosilta.

Monen ihmisen toive ja haave Värtsilän kirkon maalauksesta on siis toteutumassa. Seurakunta kiittää kaikkia aktiivisia varojenkerääjiä ja lahjoittajia, joille oma kotikirkko on ollut rakas.

 

Mikko Lappalainen

kirkkoherra

Share

11 comments for “Värtsilän kirkko maalataan

 1. Tuula
  16.4.2019 at 12:58

  Tämä oli mukava uutinen.

 2. 16.4.2019 at 13:27

  No jo oli aikakin, paljon olis muutakin maalattava. Ihme nuukailua sen maalaamisen kanssa. Parempihan se olisi yleensä maalata mieluummin ajoissa

 3. erkki lintunen
  16.4.2019 at 17:00

  Värtsilän Kotiseutuyhdistyksen puolesta tunnen kiitollisuutta Kirkkohallitusta kohtaan. Samalla kiitän kaikkia eri puolilta Suomea lahjoittaneita ja eri tilaisuuksissa esiintyneitä! Seurakunnan omarahoitusosuus saatiin koottua. Jäljellä on vielä seitsemän Värtsilässä syntyneen papin kirjaa Papit made in Värtsilä. Kertokaa, miten ne muutetaan rahaksi.

  Hyvä idea on valuutan arvoinen.

 4. Sakari H
  16.4.2019 at 22:08

  Saimme ilosanoman, ketään mustamaalaamatta voimme pian unohtaa maaliset murheemme ja toivoa ttlokselle kestävyyttä mainoksen sanoi isältä pojalle.

 5. Sakari H
  17.4.2019 at 8:08

  Tapio Rautavaara – Kevät toi

  https://youtu.be/nARegxaf6Y8

 6. erkki lintunen
  17.4.2019 at 13:32

  Kuunneltuani Sakari H:n antamasta osoitteesta Tapio Rautavaaraa palasin tunteissani vuosikymmeniä taakse päin. Siihenkin aikaan, jolloin Värtsilän kirkkoa rakennettiin ja urakoitsija oli vuokralaisena kotonani Lintulassa, joka nyt on väriltään sininen – Sinilintu.

  Muuten ensi vuonna Värtsilän kirkko täyttää 70 vuotta. Ulkomaalaus on tarpeellinen meikki meidän kaunottarellemme!

  Sitä ennen pitkäperjantaina klo 10 sanajumalanpalvelus – Värtsilän kirkossa!

 7. erkki lintunen
  17.4.2019 at 15:09

  Olen niin innostunut Värtsilän kirkon maalausuutisesta – ja samalla murheellinen Notre Damen katedraalin palosta – että kirjoitan kolmannen kommentin. – Kirjastani “Passio. Erään paaston päiväkirja” 11.4.2004, siis 15 vuoden takaa:

  “Maailma on nykyään pieni: laskiaissunnuntain messu Holilolan kyläkirkossa, pistätyminen Venäjän Sortavalassa ortodoksisessa kirkossa, jossa näin pienen pojan ja keski-ikäisen miehen ripittäytyvän, messu Inkerin kirkon Sortavalan seurakunnan kirkossa, Pietarin hiilivalkea Värtsilän kunnantalon pihalla, kiirastorstain messu ja pitkäper-jantain sanajumalanpalvelus Värtsilän kirkossa ja ylösnousemusmessu Pariisissa Notre Damen katedraalissa. Maailma on pieni, mutta evankeliumi suuri. Kristuksen kirkko yksi ja universaalinen.”

  Nykyisin en jaksaisi viikon sisällä – en edes piinaviikon sisällä – tehdä tuollaista pyhiinvaellusmatkaa Suomi – Venäjä – Ranska. Mutta muistoissa kylläkin palaan siihen.

  Matkan käyntikohteista rakkain on Värtsilän kirkko, jossa löysin jumalanpalveluksen – ja erityisesti messun.

 8. Helmi
  20.4.2019 at 21:56

  HYVÄ, HYVÄ!

  BRAVO!! VÄRTSILÄ

 9. erkki lintunen
  9.5.2019 at 13:46

  Pohjois-Karjalan uutisissa kerrottiin, että Kiteen ja Tohmajärven seurakunnat siirtyvät Mikkelin hiippakunnasta Kuopion hiippakuntaan. Jo oli aikakin! Meidän piispaksemme tulee Jari Jolkkonen, ansioitunut Luther-tutkija.

  Muutos merkitsee myös sitä, että hiippakunnallinen alue ja maakunta toimivat päällekkäin, millä on merkitystä alueen kehityksessä.

 10. Eira Varonen
  8.6.2019 at 14:11

  Värtsilän kirkon maalaustyö käynnissä 8.6.2019. Kuvat Eira Varonen

 11. Eira Varonen
  8.6.2019 at 14:54

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *