10 comments for “Viikon puheenaiheet viikko 15/2019

 1. Menikö ne Sääperin joukkuepilkkikisat ns. jään alle kun ei paikallisverkkolehti ole pukahtanut aiheesta mitään?

  Kevätterveisin

  Janne

 2. Julkaisen pilkkikisan tulokset tänään. Olin sairaslomalla aivotärähdyksen vuoksi, joten on ollut Värtsin toimitus hetken tauolla.

  Kylläpä lähti jalat alta vikkelään pari viikkoa sitten, kun oli satanut lunta jäiselle pihalle. Nyt sitä kävelee vielä varovaisemmin liukkailla, ei huvita toista samanlaista kolausta päähän ottaa. Ja nyt tiedän senkin että aivotärähdys voi oireilla kaksi viikkoa. Olkaahan muutkin varovaisia!

  Onneksi lumet ja jäät ovat alkaneet vauhdilla sulaa, sieltä se kesä tulee.
  Paitsi näyttää että miun pihaan jää ikuinen talvi, edelleen jäätiköllä..

 3. Hui sentään. Toivotaan, ettei jäänyt jotain piilovammaa.

 4. Saimaalla jäät heikkeni nopeasti. Rautajäätä ei syntynyt, kun syystalvi oli oikukas. Pilkillä käydessä jääpora melkein tukkeuti hyyhmäjäähän. Kivijärvellä muuttolintuja viikko sitten katseltiin. Risuja poltimme ja jäälle ei enää ollut mitään asiaa.

 5. Harvoinharrastaja pilkkijäthän ovat innoissaan syksyisin ensi jäillä ja keväisin viimeisillä jää riitteillä. Silloin ei tarvitse karvalakki märkänä kairata avantoja. Riittää, kun kairan varrella kopauttaa jäähän saa heti pilkki avannon ja joskus vähän suuremmankin.

  Tää olisi kuulunut kaskuihin, mutta näistä rohkeista pilkkijöistä on aina mainintoja lehtien uutispalstoillakin.

 6. Minun tarina: Ei meillä sähköautot ratkaise autoilun tuottamaa ympäristö ongelmaa. Otto moottoriin tarvitaan ympäristö-ystävällisiä polttoaineita. VETY-kaasu palaessaan on ympäristö ystävällinen ja pakoputkesta tulee vettä. Vetyä polttoaineeksi voi sähköllä erottaa vedestä. Nykyisiltä öljyn tuottaja valtioilta öljyvarat ehtyvät, mutta useimmissa niissä aurinko porottaa vuoden ympäri. Aurinkosähkö eroittaa vedyn vedestä ja nesteytettynä vedyn voi siirtää laivoilla laivaterminaaleihin jakelujärjestelmien käyttöön kuluttajien tankattavaksi.

 7. Nyt jos koskaan ollaan yhtenäinen Suomi. Olkoon vaalitulos mikä hyvään yksilö tasolla ollaan ja jatketaan: Yhdessä mennään eteenpäin ja koko Suomesta ja jokaisesta kansalaisesta pidetään huolta.

 8. Kun Suomi liittyi Euroopan yhteisöön ja yhteinen raha tuli käyttöön. Jätin Suomen rahoja pöytälaatikkoon. Seteleitä, joiden joukosta löysin setelin yksi marka. Laitoin kuvan sosiaaliseen mediaan ja tarinan mikä on toisen tekemä: Ei ole mulla markkoja taskussa mutta viis mä niistä välitän. Ei rikkaus maan se konsanaan vie koskaan onnen satumaan.

 9. Tykkään tehdä ruokaa. Tohmajärvellä opitusta kotitalous opettajan opetuksessa antamasta opista jäi mieleeni: Ruokaa valmistettaessa astioita likaantuu. Pese astiat siinä ruan valmistumisen lomassa ja pane kuivamaan niin ateriaa nauttiessa keittiö on siisti ja voit nauttia temisistäsi yhdessä.

 10. Vaalihuuma on sekoittanut monet tahot. Tänä iltana, kun rupesin katsomaan Kymppimämmiuutisia niin edelleen mainoskatkolla pyöri vaalimainokset, vaikka äänestykset oli jo päättyneet. Mainoksissa kehottivat edelleenkin -muista käydä äänestämässä. Liekö jo seuraavien vaalien mainoksia. Heh heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *