31 comments for “Viikon puheenaiheet viikko 10/2019

 1. Rämmäytetään tähän viikon alakajaisiks Ruotsalaisvitsi:

  Ruotsalainen ol kapuumassa lipputankoon mittanauhan kanssa.

  Siihen tul sitte Suomalainen paikalle ja kysy mitteepä sie tiet?
  Ruotsalainen sano, jotta hiän mittovvaa tangon pituuven.

  Suomalainen sano, jotta oiskoon tuo helepompi homma, jos irrottaa nuo pari pulttii ja kuataa tangon pitkälleen?

  Kyllä työ Suomalaiset ootta hölömöjä, mie halluun mitata tangon pituuven, enkä leveyttä:-)

 2. Tämä taas ei ole vitsi vaan tosihassu kömmähdys, johon sopii mainos lause osta tasku pokkari digi kamera.
  Tulipahan testattua minkälaisia kuvia sillä taskusta saa. Sanoisin ei kummoisia ainakaan minun tyhjästä taskusta.
  Kamerassa oli virta ja laukaisu kytkimet hyvin ottavalla paikalla ja niin siinä kävi.
  Kameraa kerran taskuun laittaessa olin hipaissut virtakykintä, jolloin kamera oli mennyt kuvaus valmiuteen. Vastaavastu hetken päästä taas, kun rupesin vetämään kameraa pois taskusta se välähti ja siinä se oli. Hieno kuva taskusta. Siis nimensä veroinen tasku pokkari.

 3. Nyt on hyvä sannoo, kun on jo kuva olemassa, niin tunnen asian kuin oman taskuni:-)

 4. Tiijähäntä miten hyviä kuvia ois tullu jos ois ollu taskussa sopivasti reikijä

 5. Hyvä aamunavaus poikamieheltä😂

  Uusin ehdotukseni vuosien takaa.Voisiko Värtsiin perustaa ”kaskut” kategorian.Sieltä olisi helppo löytää nämä kelpo vitsit mielen virkistykseksi
  kun maailma murjoo ja elämä ahistaa.

 6. Hyvä ehdotus jore, minäpäs lisään uuden kategorian 🙂 Kertokaa lukijat mielipide, jatkossa kaskut maanantaisin samaan “viikon puheenaiheet” kanssa vai vaikka tiistaina oma julkaisu “viikon kaskut”?

 7. Vaikka tiistaina viikon laskut, kitoooos:-)

 8. Vaikka tiistaina viikon kaskut, kitoooos:-)

 9. Poikamiehen pitäisi ottaa eukko, joka pitää huolta. Pohojanmaalta saa sellaisia, joilla on taito pitää jöötä.

 10. Eipä se poikamies tie eukolla mittään. Sitäpaitsi poikuushan siinä häviis jopa kolmannessa polvessa. Niet Harasoo:-)

 11. Tippa tuli linssiin, kun avasin taas netissä “lemin kirjava”. Siellä kerrotaan Lemin musiikkijuhlista 24-28.7.2019. Palasi muistiin aika 1990-luvulta, jolloin noita juhlia luotiin tuohon kulttuuripitäjään. Siloinkin jo mukana ollut nykyinen taiteellinen johtaja Tuulikki Närhinsalo on yhdessä musiikkiyhdistyksen puheenjohtajan Jonna Imeläisen kanssa rakentanut aivan uskomattoman tasokkaan ohjelman.

  On siis aika merkitä tapahtuma kalenteriin ja varata aika tuttavaperheen vierashuoneeseen. Lippujakin on syytä hankkia etukäteen, että pääsee sisälle.

  Musiikkijuhlaan voi tutustua: leminmusiikkijuhlat.fi

  Monta mukavaa muistoa olisi tarinoitavana Lemin musiikkijuhlien alkutaipaleelta. Vain yksi tässä: Junalla saapui Neuvostoliitosta nuori sellistinainen. Olin häntä vastassa ja vein hänet sellonsa kanssa sovittuun majapaikkaan. Hän oli niistä monista nuorista lupauksista, joita tuli päiville eri maista ja jotka majoitettiin kesämökeille nauttimaan rantasaunan ja järven lumoista konserttien välillä. Siinä oli myös heidän “palkkansa” – ei sen enmpää – mutta näytti kyllä myös riittäneen.

  On mukava huomata, että korkeatasoisen konserttimusiikin rinnalla on säilynyt myös Lemillä reilusti yli 100 vuotta sitten alkanut perinne – seurakunnan (ei siis vain kuoron) laulaminen virsiä 4-äänisesti. Penkeissä istuvat silloin supraano – altti – tenuori – paassi. Ja kaikilla on mahdollisuus veisata mukana omalla äänellään eli etuäänellä supraanon kanssa.

  Lemin murteessa on sananparsi: “Ei siun peä hättäelemän” Mutta kuitenkin hyvissä ajoin tämä tarina näinkin kauan kuin Värtsiin..

 12. Tätä palstaa lukeville – ja kommentteja aikoville – kirkkovuoden “hiljainen viikko” alkaa vasta Palmusunnuntaita 14.4. seuraavana maanantaina 15.4. Nyt on aika pagista palstalle suakkunoita. – Saa olla erimieltä tästäkin jos tuntuu siltä.

 13. Minun työkaverin tyttö on Lemin kanttori Jonna Imeläinen. Hänet olen oppinut tuntemaan pienestä pitäen. Tänään hänen äidin tapasin aamulenkillä. Kari hänen isä työkaverini harrastaa laskettelua kun on eläkkeellä. Kausikorttin hän lunastaa ja päivittäin laskettelee Joutsenon Myllymäessä.

 14. Ihanaa kun on nuoria jotka pystyvät nopeasti muuttuvassa ajassa olemaan yksilöitä. Pitää muistaa: Pidetään tietotekniikka vain apuvälineenä.

 15. Värtsi on paras (siisti, siveä, kotiseutumainen, puoluueeton, arvoja kunnioiittava).
  Esko on huippua (monipuolinen, rohkea avaaja, sanat vaativat syventymistä).
  Erkki on kultaa (rehellisyyden puolustaja, huippu kotiseudullinen).
  Alpo platinaa (sielultaan kultaa ja sanoiltaan taidokas positiivari).
  Muut ainutlaatuisia. Ja monta muuta huippua. Mikä parasta, pöljät eivät osallistu.
  Mikä parasta, saamme silloin tällöin myös muisteloita! Kiitos Värtsi. Kiitos Värtsiläiset!

 16. Vaikka kuinka monta hyvää jäi listasta. Anteeksi ja Onnea. Jos täydentäisin, pitäisi myös vanhentaa.

  Ei onnistu, koska muistinikin pettää, en tiennyt testissäni edes kaikkia nykyisiä maakuntia. Sanoppa sinä, ne on eri kuin 1950-luvun maantiedossa.

 17. Oikein Rämäkkää Naistenpäivää ja Onnea:-)

 18. Lämmintä ja kaunista naisten päivää, niin kuin sääennustekin lupaa!
  Naisten päivä alkoi kovan rumahduksen kera, kun joku eteläsuomalaisten hallituskin oli kaatunut.

 19. ?? Jostain näin, että Hotelli Joessa olisi jotain näihin aikoihin ?? Jos joku tietää niin kertokaa, ellei se ole salaisuus.

 20. Alpolle. En tiijä onko salaisuus, mutta huomenna 9.3.19 pitäisi olla Hotelli Joen ravintolassa Happy Hour koko illan kello 19 – 24, juomatarjouksia ja toivemusiikkia koneelta..
  Että silleen

 21. Kiitos Anita.. tuonkaltaisen ilmoituksen muistelen nähneeni jossain, en muista missä.

  Onhan tuossa Värtsin mainos osiossa Hotelli Joella oma tila. Jonkun pitäisi vain päivittää se. Voisiko Jenna laittaa tiedon siihen ?

 22. Tänään taas elämänrealiteetit näin omin silmin. Kaverini vaimo 40-vuotta sairaanhoitajana työtätehneenä tunsi olonsa omituiseksi. Pyysi miehensä soittamaan sairasauton. Tänään kävimme potilasta katsomassa neurologisella osastolla. Häneltä löytyi tutkimuksissa aivokasvain. Töölöön tutkimuksiin hän pääsee kahden viikon päästä. Sairaanhoitajana hän oli pyytänyt aivokuvat nähtäväksi. Meille niistä kuvista kertoi: levinnyt on.

 23. Esko Tarvainen, miten kirjoittamasi toisen ihmisen sairauskertomus
  liittyy viikon puheenaiheisiin Värtsi-lehdessä?

 24. “Hoitajan” kysymyksen olisi voinut tehdä jo monta kertaa aiemminkin!

 25. Sana näyttää olevan vapaa…

 26. Täällähän on entinen kiva meno päällä. En ollutkaan vilkassu puoleen vuoteen. Tavataan taas vaikka ensi vuonna. On vähän kiireitä.

 27. Tänään viikon lopulla käytän viimeisen (?) puheenvuoron. – Katselin TV 1 Flinkkilä & Tastula -ohjelman. Siinä vieraili kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme. Ohjelma löytyneen yle arenasta. Suosittelen lämpimästi. Todella hieno mies ja syvällinnen ajattelija! Kannattaa katsoa ja — KUUNNELLA!

  Toinenkin mielipide, joka ei toivottavasti häiritse edellä sanottua: Kannattaa kuunnella myös Juha Sipilää, jonka haastattelu tuli myös TV:sta. Toimittaja teki teräviä kysymyksiä – ei yhtään nuoleskelua. Sipilä vastaili kohteliaasti ja asiallisesti.

  Mutta silti, tutustu ennen muuta toiseen Juhaan – siihen Hurmeen Juhaan!!!

 28. Tämä ihmisen elämä on moninkertainen. Elämä on rajallinen niin kuin tiedämme. En ole kertonut kenenkään sairauskertomusta. Kerroin tunteitani. Halusin herättää ajatuksia elämästä, jokaisen ihmisen kohdalle tulevat vaikeudet ja joillekin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tämä on ajankohtaista asiaa. Pitäkää huolta läheisistänne.

 29. eipä puuttuna sipilältä kun lentonäytökset ja peräkontti kuljetukset

 30. Yritetään palauttaa “perhemalli”. Vanheneva ikäluokka hoitaen vanhenevaa ikäluokkaa itse pehmeästi kohtaa oman vanhenemisen ja lapset siinä sivussa saavat opit oman elämän eväiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *