Toivo

Net kaikki luulee, että mulla on sotkunen huusholli, että se on samanlainen ko tuo verstas.
Vaikka siistihän seki on, jos tajuaisivat, että sielä hitsattaan ja muuta.
Mulla on sievä koti, kukkiaki kasvatan. Äitivainaan mattorääsyjä on vielä tallesa jokunen.Ja mie tykkään tehä itte ruokani.

Mie sain eilen viisumin ja lähen maanantaina Itärajan taakse Boriksen tykö. Se on Boris minun onnenkantamoinen. Sielä kotona sitä kiusathan, mutta met rakastamma toisiamma. Net sannoo, että son galuboi, se on venättä ja tarkottaa, että vaaliansininen, elikkä homo. Sehän ei ole oikein sallittua siinä maasa, mutta on siellä kuitenkin heillä omat verkostot.

Met tapasimma netin kautta ja ollaan tavattu oikiasti livenä jo muuan kerran. Boris on ammatiltaan ammattikoulun opettaja, opettaa ravintolakokkeja ja muita sen alan työntekijöitä tulehviin ammatteihin.

Täälä kylälä ei ihimiset tiiä, mutta saattaa joku arvata, ko olenhan mie ollu joittenki turistien kans niinkö sillai. Net on vain ihimiset niin tolloja, että luulevat tämän homokulttuurin olevan pelekkää seksiä.
Methän olemma tuntevia ihimisiä ja haluaisimma ellää rauhasa oman kumppanin kans. Mie toivon, että Boris muuttais Suohmeen ja voisimma olla yhesä täälä. Mie olen valamis muuttamhan vaikka Etellään, sielä met voisimma saaha työtä kumpiki.

Näin se on mulla elämä täälä kotiperälä menny haikailemalla. Ko meni niin kauan saaha ittele selevitetyksi tämä minun suuntaus. Onneksi ovat äiti ja isä jo kappelin takana. Ei net olis ymmärtänneet. Ehkä. Siskole on ihan sama, siittä en välitä. Seki lie ollu vaikka kellä panopuuna, sillon ennen. Ja yritinhän mieki nuorempana naisia pyyvystää, mutta ei siittä tullu mittään.

Että sillai, maanantaina käännän Mersun nokan kohti rajjaa.

Toivo

Post navigation

11 comments for “Toivo

 1. No pakko sanoa, että yllätti..
  Ihmetytti oma reagointi ja ajattelu ja sitten välähti.

  Olipa rohkea ja aito kirjoitus. Kursailematon.
  Aitous ja tiedostaminen oikein paistoi läpi.

  Samaa aitoutta ja tiedostamista toivoisi koko kirjoittajakunnalle ja kaikille Värtsilän asukeille.
  Aiheuttaisipa tämäkin juttu samoja vakiokommentointeja,
  että ompa jouhevaa tarinankerrontaa ja oikein mukaansatempaavaa tarinointia.
  Kovin on hiljaista kommenttien suhteen.

  Totuus taitaa kuitenkin olla,
  että meni kahvit väärään kurkkuun
  ja räät tuli rykäistyä ryntäille
  ja ihmetyksestä äimän käkenä vieläkin,
  niin ettei sanaakaan saa tuotetuksi vieläkään koko asiasta.

  Päällimmäisenä taisi käydä mielessä, että
  uskaltaako tuota edes lukea,
  jospa joku saa tietää että luin,
  kommentoida nyt ei ainakaan voi,
  onkohan tuo edes soveliasta,
  menetän naapureiden kunnioituksen,
  minusta aletaan puhua kylillä,
  pitäisikö tuo juttu lakaista maton alle näkyviltä,
  ollaan vain hiljaa, se menee pois….

  Mitäpä tunsitte luettuanne ? Eikö missään sykähtänyt ?

  Minulla tuli surullinen olo,
  ei kenekään ihmisen pitäisi elämäänsä elää vain haikailemalla ja jättää elämättä
  vain muita miellyttääkseen ja täyttääkseen kylän asettamat vaatimukset.

  Ja näin vielä tänä päivänä tasa-arvon johtavassa maassa, kuten sanomme.
  Emme taida kuitenkaan olla vielä niin avarakatseisia,
  avoimia ja tiedostavia sekä luottamuksenarvoisia
  läheisiä toisillemme, kuin ehkä minä itseämme pidämme.

  Toivon joulua KAIKILLE ja kursailematta
  Olkaa lähimmäisiä toisillenne

 2. Toivotan Hyvää joulua ja Toivon Vuotta 2019 Toivolle ja Toivon kumppanille ja kaikille muillekin kautta maan piirin.

 3. Toivonjoulu kirjoitti julki sen , mitä olen aina ajatellut. Kaikille ihmisille ihan omanlasta elämää ja joulua!

 4. Nimimerkki Toivonjoulu kaipaa kommentteja Toivon kirjoitukseen. En tiedä piileekö tässä jokin (provokatiivinen) jekku; tarkoitan lähinnä sitä että Toivo ja Toivonjoulu saattavatkin mahdollisesti olla yksi ja sama henkilö eli kaivataanko tässä nyt tukea omalle joko kuvitellulle tai todelliselle ulostulolle?

  Niin tai näin, eihän siinä ole sinänsä mitään väärää että on rohkeasti sitä mitä oikeasti on. Päinvastoin, tahdon rohkaista jokaista ihmistä terveelliseen suoraselkäisyyteen johon kyllä mielestäni kuuluu erottamattomana osana myöskin se että esiinnytään omilla kasvoilla ja omalla nimellä. Näinhän olen itsekin tehnyt ja teen vastakin, niin kuin kaikki sen erinomaisen hyvin tiedättekin.

  Olen siis täsmälleen samaa mieltä Toivonjoulun kanssa siitä että ”ei kenenkään ihmisen pitäisi elämäänsä elää vain haikailemalla ja jättää elämättä vain muita miellyttääkseen ja täyttääkseen kylän asettamat vaatimukset”!
  Mitä tähän homoaiheeseen sitten tulee, niin sitä on menneinä vuosina vatvottu täälläkin Värtsin palstoilla eri yhteyksissä ehkä jo vähintäänkin riittävästi eli ei taida enää löytyä lihaa luun ympäriltä. Tulkoon tässä kuitenkin nyt vielä osin jopa pyynnöstä kerratuksi oma konservatiivinen käsitykseni mainitusta asiasta:

  Raamatun mukaan aikojen alussa Jumala on luonut ihmisen sukupuoliseksi olennoksi eli mieheksi ja naiseksi. He ovat olleet ja ovat edelleenkin näkymättömiltä ominaisuuksiltaankin varsin erilaisia mutta etenkin näkyviltä eli fyysisiltä ominaisuuksiltaan hyvinkin erilaisia. Ns. luonnonoikkujakin joskus syntyy, mutta mainittujen fyysisten ominaisuuksien perusteella ihmiselle on näihin päiviin saakka pystytty kuitenkin määrittelemään sukupuoli eikä tämän jaottelun muuttamiselle ole edelleenkään olemassa mitään todellisia perusteita.

  Luomisjärjestyksen mukainen luonnollinen parisuhde on miehen ja naisen välinen liitto. Tätä säätämystä ei edelleenkään kumoa mihinkään se tosiasia että homoseksuaaleja ihmisiä, sekä miehiä että naisia on ollut aina olemassa. Homoseksuaalisuus taipumuksena ei siis sinällään ole väärin ts. ihminen ei voine välttämättä siihen itse vaikuttaa, mutta sen harjoittaminen ei ole Jumalan mielen mukaista toimintaa.

  Riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta ei mikään laki tässä maassa voi estää kahta ihmistä asumasta yhdessä eikä myöskään harjoittamasta seksiä tai vaatia harjoittamaan sitä. Parinmuodostus voidaan siis inhimillisestä ja maallisen lainsäädännön näkökulmasta tehdä aivan vapaasti. Tämän pitäisi olla jokaiselle selvää ja tämän pitäisi riittää. Siitä(kään) syystä en homoseksuaalien osalta voi todellakaan ymmärtää tarvetta minkäänlaiselle erityiselle parisuhteen virallistamiselle, käytetäänpä tästä sitten mitä nimitystä tahansa.

  Kuka on syrjinyt tai syrjii homoja? En väitä, etteikö missään näin tapahdu mutta itse en ole tällaista huomannut. Tunnen heitä itsekin ja kyllä he ovat nähdäkseni aivan tasavertaisia ihmisiä. Jos syrjimisellä taas tarkoitetaan avioliiton tai avioliitonomaisten suhteiden osalta jonkinasteista paitsioon jäämistä, niin silloin tämä asia on kyllä mielestäni käsitetty aivan totaalisen väärin!

  Vapahtajamme siunaamaa Joulujuhlaa sekä homoille että heteroille!

 5. Sitä ollaan tässä keskusteluosiossa niin humaania jotta ei tiedä itkeäkö vai nauraa.
  Mutta hyvää Kristuksen syntymäpäiväjuhlaa jokaiselle joka sattuu tämän lukemaan.

 6. Piti oikein etsiä mitä tuo sivistyssana humaani tarkoittaa. Lainaus alkaa:

  Sana humaani perustuu ruotsin sanaan human ja edelleen latinan sanaan humanus. Se puolestaan on samaa kantaa kuin ihmistä tarkoittava latinan homo.

 7. Kevennettään vähän. On kaks assiita joita vihhoon, toinen on rotusorto ja toinen on mustalaiset:-) Hyvvee lauantai-illan jatkoo!!!

 8. Nimimerkki Humaani? ei jostain syystä kertonut meille tiedonhaluisille humaani-käsitteen MERKITYSTÄ.

  Humaani tarkoittaa inhimillistä, ihmisystävällistä ja suvaitsevaista – ja on kokonaan eri asia kuin nykyihmistä tarkoittava homo sapiens.

  Oma lukunsa on, mitä vaikkapa suvaitsevaisuus kenellekin merkitsee ja miten käyttäytymisenä ilmenee.

 9. Isäni sanat muistan. Elämä on nuorena pienessä hetkessä aina muistoissa. Sitten vanhetessa seestyneenä ajattelijaana voi kertoa oma elontarinan.

 10. Olin pari vuotta sitten ensimmäisen kerran elämässäni kirjoittamiskurssilla.

  Meitä oppilaita oli kymmenen harrastelijaa, kurssin opettajana toimi ihan oikea kirjoittamisen opettaja.

  Yhtenä harjoitustehtävänä oli kirjoittaa tarina kuvitteellisesta henkilöstä seuraavin perustein:
  Mies, ikä 35 – 50, asuu pienellä paikkakunnalla, ammatiltaan autonasentaja-remonttimies. Henkilöllä on salaisuus, joka ei ole lähipiirin tiedossa. Salaisuus on hänen seksuaalinen suuntautuminen. Henkilö haaveilee elämäntoverin löytämisestä.

  Näitä mainittuja perusteita ei määrännyt opettaja, vaan ne päätettiin ryhmän kanssa yhdessä muutaman minuutin keskustelun jälkeen.

  Tekstin kirjoittamiseen opettaja antoi aikaa 15 minuuttia.

  Syntyi kymmenen erilaista ”varttitunnin” tarinaa, minulta syntyi tämä ”Toivo”.

  Huvikseni (!) käytin nimimerkkinä tarinan henkilön nimeä, mutta minä sen kirjoitin. Tulipahan nyt tunnustettua.

  Kiitokset kommenteista ja oikein hyvää loppuvuotta 2018 sekä tulevaa vuotta 2019.

 11. Kiitos Tuula.

  Kirjoitus osui kaikinpuolin ns. osui ja upposi.

  Nappisuoristus oikeaan aikaan.

  Ainut miinus on tuo lukijakunnan höplyyttäminen ei ihan aito esitys,
  suotakoon se nyt anteeksi, kun vaikutus oli noin saakelin hyvä.

  Toivon parhainta uutta vuotta 2019 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *