Syyssaalista Sääperistä


Minna Kutvosen intohimona on kalastus. Hän toi eilen illalla meille nähtäväksi saalistaan. Oli niin komeita haukia, että arvelen muidenkin ihailevan niitä. Nämä hauet oli jo varattu jollekin; itse ei syö kalaa eikä myy. Haukia oli reilut 13 kg.

terv. Irene

7 comments for “Syyssaalista Sääperistä

 1. Noiden vonkaleitten isoisoisät kävivät meidän verkoissa jo 60 vuotta sitten. Tunnen suvun nahan kuvioista ja purukaluston terävyydestä.
  Sääperi silti pullistelee hauista💪

 2. Kalat liikkuu ja käy hyvin pyydyksiin näin myöhäsyksyllä, ja myös isot kuhat on liikkeellä haukien lisäksi. Kiitos naapurin, mekin saimme näitä Loitimon herkkuja, ja sen verran kookas kuha ja hauki oli, ettei ihan yhellä verolla saa kahdella hengellä syötyä.

 3. No voi mahoton millaisia petoja ! Olen luullut, että Eero-Matilla on Sääperin seudun epävirallinen kovimman kalastajan titteli. Nyt ainakin näyttää siltä, että Minna on vähintääkin varteenotettava haastaja

 4. Kalastaa, ei syö kalaa eikä myy. Sauvakävelyä voisin suositella kalstamisen sijalle.

 5. Sikäli kun tiedän, Minna lahjoittaa kaikki kalat tarvitsijoille eli hän ei tahdo ottaa niistä maksua. Toiminta on siis täysin harrastusluonteista, käsittääkseni saaliille on aina löytynyt vastaanottajat.
  Sääperi – useimpien pienvesien tapaan alikalastettu vesistö – tarvitsee juuri Minna Kutvosen ja Valto Piiroisen kaltaisia uurastajia, jotka ovat kelillä kuin kelillä, kesällä ja talvella valmiita lähtemään järvelle. Kalavedet pysyvät yleensäkin parhaiten kunnossa kalastamalla!

 6. Kalevi Tikalle: Mistä ne tarvitsijat sitten kaloja saisivat Tietääkseni hauet ei kävelysauvoihin tartu.

 7. Kotimaista kalaa paikalliseen ravintolaan. Luulisi kansalle kelpaavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *