17 comments for “Viikon puheenaiheet vko 46

 1. Kaikille kirkon tulevaisuudesta kiiinnostuneille – olivatpa he sitten puolesta tai vastaan – vihje: avatkaa tänään TV 1 klo 11.05. Sieltä tulee nähtäväksi ja kuultavaksi Oulun piispa Jukka Keskitalon virkaanasettaminen. Havainnoikaa musiikkia, puheiden sisältöjä, ihmisten ilmeitä, tunnelmaa, järjenkäyttöä tms. Siinä käsitykseni mukaan kirkko tulevaisuuden Suomessa, siis tässä sanajärjestyksessä – ei Suomi kirkossa – vaan kirkko Suomessa.

  Eläkkeelle joutuneena kirkon työntekijänä iloitsin sunnuntaina klo 10 TV 1:n äärellä. Toivottavasti e.m. lähetys löytyy myös yle arenalta.

 2. Kyllä löytyy Yle-Areenasta. Katsottavissa vielä 29 päivän ajan.

  https://areena.yle.fi/1-4256405

  Kiitos kanttorit Henna-Mari Sivula, Lauri-Kalle Kallunki ja Peter Marosvari sekä Tuomiokirkon kamarikuoro.

 3. Katsottu ja aistittu on ihan oma-aloitteisesti –
  ilman kenenkään ohjeistusta.

 4. Perhepäiväkoti Pikku-Keijussa Vainiontiellä on ensi tiistaina 20.11 klo. 9.30-11.00 avoimet ovet.
  Kaikki olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan.
  Glögiä, kahvia tarjolla.
  T. Pikku-Keijulaiset

 5. Nyt viis donaa ja päivärahat. 🙂
  Tulis magee Värtsi.

 6. Eiköhän Nörtti juksun olis viisaampaa anoa Karjalaisesta…..tai Helsingin sanomista mageita rahoja ??!!!

 7. Ouvolta tuntuu onko mitään sanottavia tarinoita.On tai ei

 8. Tänään raivasin lämpinän varaston ja voidepakin sekä perinteisen sukset merkitsin lähtövalmiiksi. Tarvitaan lunta ja sitten sukset lumen pinnassa suikkajavat.

 9. Tänään meidän kattoremontti tuli päätepisteeseen, eli valmistui. Jokainen koti tarvitsee vedenpitävän katon ja riittävän määrän eristettä yläpohjaan. Lämmin ilma nousee ylöspäin ja kylmä alas.

 10. LUIN jouko VAROSEN ¨

  Luin Jouko Varosen Taideblokista kirjoituksen Luopumisen tuskaa. Suosittelen. Selkeästi sanottua totuutta!

 11. Kolme ensimmäistä sanaa edellä olevassa ovat osoitus siitä, ettei vanhaa höpöä tarvitse ottaa ihan vakavasti – jos helpottaa. Tarkoitan tällä itseäni.

 12. Eira ilmoitti jättävänsä Värtsin verkkolehden.. Jytky uutinen. Ottaa vapaaehtoistyöstä loparit !!
  Toisaalta surullinen uutinen, kun on niin totuttu, että Eira auttaa aina.

  Nämä vapaaehtoisen työn rupeamat ovat kestoltaan hankalampia määrittää, kuin ”oikean” työn.. Vaikka on vapaaehtoisuudesta kysymys niin joskus tuntuu siltä, että kieltäytymistä katsotaan ”kieroon” ja perustelujakin kysellään. Karkeasti ottaen; vapaaehtoistyön aloittaminen on vapaaehtoista, mutta lopettaminen ei.. tai ainakin siinä ja siinä.

  Vaikka tykkäisin Eiran jatkavan, niin kiitän jo tässä vaiheessa tähänastisesta arvokkaasta työstä ja toivotan kaikkea hyvää uusissa haasteissa.
  Alpo Aatos Rummukainen

 13. Mietin kirkon asemaa yhteiskunnassa? Tulin siihen päätökseen, että kirkko tekee hyvää työtä nuorten, lasten ja vanhusten hyväksi. Kävin äänestämässä seurakunta vaaleissa ja oman korteni kekoon laittamassa.

 14. Nyt menee tänä jouluna joulukukat kaupasta ostettavaksi. Halla oli jo vikuuttanut siireenien lehtisilmuja ja hallaviikko alkamassa.

 15. Tarvitaan ihmisille tarinapaikka. Vähävaraisilla ei ole rahaa lehteä tilata. Rajanpinnan informatio välineet on helppo nakki tarkoitusperille.

 16. Kaikki me 60 kymppiset ymmärretään, että voidaan vain haaveilla niitä lapsuuden kesiä miten kesä oli kesä. Ajatellaan sitä aikaa, kun heinä seipäällä kuivattiin. Lantut ja nauriit maakuopassa odottivat karjan ravinnoksi. Talvella jäitä purukasaan säilöttiin kesän lämpöisinä päivinä lypsettyä maitoa jäähdyttämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *