10 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 43

 1. Kuuntelen Kari Tapiota finyli soittimen rahisevilta neulan hakemia sävelmiä. Finyleissä on oma aito tunnellma ja voi olla sävelten mukana.

 2. Solisti Kari Tapio laulaa ymmärrettävällä laulu äänellä. ” Olen Suomalainen”.

 3. Suomesta kannattaa pitää huolta ja yhteinen sävel on meidän voimavara, joka on nähty kansan hyväksymää toimintaa.

 4. Kävimme katsomassa Pölösen ohjaaman elokuvan: Oma maa. Kannattaa käydä katsomassa. Monet muistot palasi mieleeni niistä monista ihmiskohtaloista sodanjälkeisessä Suomessa. Kyynelkin tuli silmään kun tiesin, että nämä vaiheet on kansakuntamme käynyt läpi. Pölönen taiteilija isolla I:llä osasi nämävaiheet liittää nuoren naisen ja miehen rakkaustarinaan.

 5. Kiitos Esko. Pitääpä katsoa se elokuva. Olen täydeltä sielultanii rehellinen suomalainen. Suomalainen ei kuvia kumarra ja uskoo lähimmäisenrakkauteen. Isä sanoi minulle, että pitää olla suora.

 6. Aamuisella postinhakureissulla en ollut uskoa
  silmiäni: Yksinäinen hanhi (valkoposki?) seisoi
  keskellä tietä! Kun se lähti viipottamaan tien suuntaisesti,
  huomasimme ettei se saanut kohotettua toista siipeään.
  Hetken kuluttua se siirtyi ojanpenkalle ja kellahti kumoon.
  Mikä neuvoksi? Kävimme hakemassa lehdet ja paluumatkalla
  pysähdyimme etsiskelemään linutua. Emme löytäneet.
  Jos olisimme löytäneet, niin sanokaa mitä olisi pitänyt
  tehdä? Nyt se jäi luonnon armoille. Oliko se parempi
  ratkaisu kuin esim jonkun metsästäjän apuun turvautuinen?

 7. Paistiksi vaan eli siis suosittelen vähintäänkin lopettamista. Näitä “linjaanlentäneitä” löytyy joka syksy ja niistä saa kyllä leivinuunissa jalostamalla myös ihan kelvollista evästä.
  Huonoon omaantuntoon ei toki ole syytä vaikka mainittu lintu nyt jäikin todennäköisesti ns.luonnon armoille; kyllä sieltäkin sille ottaja löytyy!

 8. Kyllä se Telle oli ehkä parempi että se hanhi katosi😬
  Uusi eläinsuojelulaki kehottaa toimittamaan hoitoa tarvitsevan luonnonvaraisen eläimen tarkoituksen mukaiseen hoitolaan jollainen on jokaiselle alueelle osoitettava.
  Ehkä Kaustaa lähin hoitola on Joensuussa,en tiedä.
  Joka tapauksessa jos olisitte vielä hanhen löytäneet ja lain kirjainta noudattaneet olisi postinhakureissulle tullut hintaa.
  Asia on kiinnostava.Voisiko joku asian täysin tietävä(riistamies tai rajamies ehkä)selventää asian.Onko tämä mun tulkinta ihan lepikossa.

 9. Joren tulkinta asiasta on ehdottomasti enemmän lain hengen mukainen, mutta toisaalta näilläkään hoitotoimilla ei saa tuottaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä.
  Mainittu kohdelaji ei ole edes millään muotoa uhanalainen, joten itse kallistun ehdottomasti terveen heinäntekojärjen puolelle niin kuin jo ehdotinkin kun neuvoa kysyttiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *